Összeszoktatható egy idősebb és fiatalabb nyuszi?
Figyelt kérdés
Két törpenyuszim van és szeretném őket egy ketrecben tartani. Az egyik másfél éves, a másik hat hetes. Egy hete egymás mellett vannak, külön ketrecben. Egyszer a kezemben tartottam a kicsit és megszagoltattam a naggyal. Nagyon intenzíven szagolta, nem tudom mire vélni. Félek, hogy a nagy megölheti a picúrt.2014. jún. 18. 13:28
1/3 anonim válasza:
Ketrecen kívül, semleges területen próbálkozz. De még így is kétséges a dolog.
2/3 anonim válasza:
Nekem sajnos nem mindig sikerült, pedig több éven keresztül próbáltam két nyuszi esetében. A bakot, persze, könnyebb összeszoktatni egy nősténnyel, de akkor az egyiket ivartalanítani kell. Az üregi nyulak különben nagyon őrzik a territóriumukat, és még az egy "csapatba" tartozó nyulak is viszonylag távoli helyre építik a fészkeiket is. A házinyúl pedig alig-alig változott őseihez képest.
Ha összeengeded őket, azt (viszonylag) nagy területen tedd, úgy, hogy legyen valami "búvóhely", de ne tudják egymást sarokba szorítani, és te is azonnal hozzájuk férhess.
3/3 A kérdező kommentje:
Két törpenyúlról van szó, bak és nőstény, a nagyobbik abk és ivartalanítva lesz hamarosan.
2014. jún. 18. 15:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!