Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Buták-e a tengerimalacok?

Buták-e a tengerimalacok?

Figyelt kérdés
Tengerimalac és patkány között vacilálok, a patkányok lángelmék, ehhez nem fér kétség(ez előző patkányom vezetett be fraktálgeometriába). De vajon a tengerimalacok mennyire okosak?
2014. jún. 6. 19:32
 1/7 anonim ***** válasza:

hát, nem a legokosabb állatként tartják számon :)

de szerintem okosak ha sokat foglalkoznak velük, kajával! trükkökre is megtaníthatók, de ne várj tőlük sokat... :D

két tengerimalacka gazdija

2014. jún. 6. 19:39
 2/7 anonim válasza:
Nem okosak.De ha sokat foglalkozol velük,tanulékonyak.
2014. jún. 6. 19:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Nagyon is okosak!Amint kinyitom a hűtőt tudják hogy kaja van :D De a trükk az nem az ő erősségük xD
2014. jún. 6. 19:52
 4/7 anonim ***** válasza:

Én is két tengerimalac gazdája vagyok. Az én véleményem: törpenyúl méretű, hörcsög agyú kis állatkák.

Ettől függetlenül imádom őket, nem adnám semmiér egyiket sem :) De ez tény.

Viszont megismerik a gazdájukat, valóban vinnyognak ha nyílik a hűtő, és csörög a zacskó.

Viszont ragaszkodóak tudnak lenni, ha eleget foglalkozik velük az ember.

pl: egyik malacom oda jön hozzám ha hívom, mikor ki vannak engedve a szobába. Másik malacom pedig pici korában simán elaludt az ölemben.

Ezek után a te döntésed, hogy mit választasz :) Csak okosan tedd.

2014. jún. 7. 01:32
 5/7 Platypus ***** válasza:
79%

Szerintem a tengerimalac sokkal butábbnak látszik a tényleges helyzetnél, mert menekülő állat. Stresszhelyzetben se hall se lát, szalad amerre az ösztöne diktálja, és elég apró dolgok is kiváltják belőle a menekülési ösztönt. A malacok is megtaníthatóak egyszerűbb trükkökre, csak sokkal nehezebb motiválni őket mint a patkányokat, és csak ismerős terepen hajlandóak a feladatra figyelni.

https://www.youtube.com/watch?v=esONT_AB_u8

Mindenesetre a helyedben nem az eszük alapján döntenék. Teljesen más az életritmusuk, máshogy viszonyulnak az emberhez, mások a problémáik és az előnyeik. Te tudod, melyik illik jobban az életmódodhoz.

2014. jún. 7. 09:08
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát, a patkányok géniuszok (csak így, magyarosan) de szerintem nem olyan cukik, mint a malacok. :)

Nekem van egy, és kifejezetten okos! (mondjuk tényleg nem erről híresek) Bennem is megbízik, hallgat a nevére, alapvető trükköket csinál.. Már tud ugrani pacsit adni, kezet rázni, körözni. :P NAGYON CUKI Szóval én a malacot ajánlom. Mert cukibb, hangja van, kommunikál veled (visít, ha hűtőajtó kinyílik, vagy zörög a zacsi, dorombol, ha jókedve van, halkan puttyog, ha simized, és nagyon jól érzi magát, és néha, miközben megy, puttyog minden lépésnél. :) Ha nagyon boldog, ugrálni kezd.)

Szóval, én malac-FAN vagyok, de ha neked a patkány cukibb, akkor csak a hangja jobb.

Ja, és ha malacod lesz, nézd majd meg a szájacskáját! :P

2014. jún. 7. 09:24
 7/7 anonim ***** válasza:

Régebben tartottam malacokat pár évig, hát, nem okosak, de nagyon kedvesek és aranyosak :) Ijedősek, de nagyon ragaszkodóak is tudnak lenni, szerintem ideális háziállatok.

Az utóbbi években pedig patkányozok, ők okosak, kíváncsiak, ők is tudnak ragaszkodni, de sokszor nem elégszenek meg annyival, hogy ülnek az öledben és elvannak, ha simogatod őket, mert a környezetet mindenképp fel kell fedezni.

2014. jún. 8. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!