El kell különíteni egy nőstény tengerimalacot a hím párjától ha szülni fog? Vagy ha nem is ő az apja a kicsinek akkor rakjuk külön őket? Könnyen bele halhat vagy nem lesz baja?
Szia,
igen, ilyen esetben külön kell tenni a hím malackát.
Ha nem is ő a kis malac(ok) apja, akkor sem szabad együtt hagyni a nősténnyel.
Itt még vannak érdekességek.
Szia!
Nekem is volt egy pár tengeri malacom, és világ életükben együt voltak. Mi is féltünk az elején mikor vemhes lett a nőstény, de aztán addig tanácstalakodtunk, míg végül megellett és nem lett semmi baj.
A vajúdás megkezdésének pillanatában a hím a ketrec másik végébe húzódott, és el sem mozdult onnan. Aztán pár óra múlva gyakorlatilag teljes értékű tengerimalacnak tekintette a kicsiket is.
Amire figyelni kell!!!
Az a 4 hét!!!
4 hetes korukban a kicsik leválaszthatóak! És nem sokkal ezután ivarérettek lesznek... Ez ugye a nősténynél csak azért gond, hogy apuci nehogy megkedvelje valamelyiket. A hímeknél meg azért probléma, mert a apuci vetélytársat fog látni benne, arről nem is beszélve hogy esetleg a kicsi hím kedveli meg anyucit... az ilyeneknek meg nagyon lehangoló, sőőőt gyakran szomorú vége lesz... mert nem csak beteg kicsi születhet, de anyuci is belepusztulhat...
Szóval 4 hetesen, a kicsiket külön kell tenni, és ilyenkor adtam le őket egy állatkereskedésben, és vettem helyettük tápot.
Ezek részben tapasztalatok, részben olyan dolgok, amiket utánnajárás révén tanultam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!