Degut, tengerimalacot vagy csincsillát szeretnék. Melyiket lehet többet "fogdosni"? Vagy melyiket viseli meg kevésbé, ha kitesznem pl szaladgálni? Olyan állatot szeretnék amit nem csak nézni tudok!
Nekem volt mindharom.:)
A csincsilla nagyon nyugodt allat, egyedul is elvan, de napközben nem aktiv, inkabb este es ejjel. Kezbe lehet venni, simagatni, de szaladgalni, mozogni nem nagyon szeret.
A degut imadtam. Oket is kezhez lehet szoktatni, ha idoben kezded, nagyon nagyon szeretnek mozogni, ejjel nappal aktivak. Nekem a
mokusokra emlekeztettek mindig:) Tarsas allat, egyedul elpusztul es ketrecben kell tartani, mokuskerekkel.
A tengerimalac kozepen van. Szerintem vele jarsz a legjobban, ha a
kerdesedet nezem. Nagyon emberbarat, egyedul is elvan, de azt is ertekeli a foglalkozol vele.
A masodik vagyok, nekem is a csincsilla volt a kedvencem, mert nagyon igenyes allat es nem volt soha budos.:) amiota elpusztult, nem is veszek mas allatot. Orzom az emleket.:)
De jatszashoz meg mindig a malac a legjobb!
A fogdosás helyett, inkább azt mérlegeld, hogy melyik fajta igényeit tudod a legjobban kielégíteni, és melyik életmódjával tudsz leginkább azonosulni. Mindhárom rendkívül jó kedvenc, csak el kell döntened, hogy te miket vársz tőle, és mit tudsz neki nyújtani. A ha fogdosás az elsődleges szempont, akkor már régen rossz...
Tájékozódj az adott fajta gondozásáról. A tengerimalacról szakszerűen a gemon és a tengerimalac egyesület oldalán olvashatsz, illetve fogadhatsz örökbe. Egyébként a tengerimalacot szigorúan tilos egyedül tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!