Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Tengerimalacom a ketrec...

Tengerimalacom a ketrec sarkában ül, és a hátsóján nedves szőrt tapintok mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Találtam még egy jó nagy ürüléket is csak nem tudom melyik volt a ludas ( párban vannak mindkettő leányzó 3 éves)

Holnap még nem késő dokihoz vinni?

2014. máj. 14. 17:09
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Olyan túl nyugott nem szokott ilyen lenni mindig csipog most meg mintha megváltozott volna.
2014. máj. 14. 17:11
 2/11 anonim ***** válasza:
Nos lehet, hogy csak oda wc-zet, nemde? Az enyémek folyton a házikójukba csinálják, és utána ott alszanak rajta. Naponta kell kitakarítanom a kuckót, hogy ne legyen igénytelen nekik. A nagyobb baj ha nem pisil, még nagyobb, ha a vizelete nem opálos világos sárga, hanem rózsaszínes, tehát véres. egyszerűen ellenőrizhető, egy fehér papírlapra pisiltesd rá, nem erőszakkal persze, hanem vedd az öledbe, és várd meg amíg odabrunnyant. Ha ez utóbbit látod, azonnal vidd állatorvoshoz, mert veseköves. Egyik leggyakoribb nyavalyájuk, bár főként hímeknél fordul elő. A másik, hogy szimplán felfázott, huzatot kapott. mindkettőre nagyon érzékenyek, és okozhatja a bágyadtságot. Amíg a széklete kemény és rendszeres, a vizelete normál színű és mennyiségű, addig nem kell pánikba esni. Kapjon mint mindig sok szénát, és kiegészítő C-vitamint az ivóvizébe. Ennyit tudtam tanácsolni, de biztos még írnak majd páran.
2014. máj. 14. 18:10
 3/11 anonim ***** válasza:
Azt nem írtad, hogy a "jó nagy ürülék" az egy nagy kupac a normális kis hurkaszerű bogyókból, vagy egy nagy puha placcs, mert ha utóbbi akkor tényleg nincs minden rendben.
2014. máj. 14. 18:19
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Nincs rendben? Mi lehet a gond?

2014. máj. 14. 18:24
 5/11 anonim ***** válasza:

Állatorvos megmondja, vidd el amint tudod! Addig is ellenőrizd nem-e ehetett valamit ami mérgező, mondjuk valamelyik dísznövény belóg a ketrecébe, belehullott a levele, vagy te adtál neki valamit, amit nem szabad. Ezen az oldalon mindent meg fogsz találni, amit egy tengerimalacról tudnod kell. Ne sajnáld olvasgatni! Lehet, hogy megtalálod a megoldást is.

[link]

2014. máj. 14. 19:17
 6/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Ment a jó pont.
2014. máj. 14. 21:20
 7/11 A kérdező kommentje:

Véreset pisil,vagy kakil nem tudjuk mivel a nyilások elég közel vannak.

Voltunk dokinál és azt mondta,hogy holnap is jöjjönk vissza adott a doki rostos pépes kaját most beadtam neki kúszni tud csak a malacka és könnyezik a szeme. Vér jön még mindig ki nem eszik nem iszok nem bírom ki holnapig meg lehet még menteni???????

Bocsi a helyesírási hibákért.

2014. máj. 18. 21:13
 8/11 anonim ***** válasza:
Ezt nem értem, hogy nem tudod megállapítani, hogy a vizelete, vagy a széklete a véres. A vizelet folyékony, a kaki kemény!!! Írtam, hogy helyezd egy fehér lapon az öledbe, és várj a végeredményre. Mi ezen olyan nehéz??? Amúgy ha a széklet pirosas, az lehet attól is, hogy valami olyan tápot evett, ami mondjuk céklát tartalmaz, de attól nem lesz beteg, úgyhogy ezt kizárhatjuk. A másik a véres vizelet mint szintén írottam volt korábban, a vesekő miatt van. A túlzottan kalciumban gazdag táplálékok, és a kemény csapvíz következménye. sajnos nem tudják rendesen feldolgozni, ezért nem szabad nekik semmi olyat adni amibe túl sok kalcium van. Felhalmozódik a veséjükben apró homokszerű anyagként, ami fájdalmas véres vizeléssel, mindenféle gyulladásokkal jár. Azonnali műtét tud csak segíteni az állaton, de el kell keserítselek, ha már nem eszik, és nem iszik ott nincs tovább remény. Ha a tünetek alapján mindez nem esett le az állatorvosnak, akkor nem épp a megfelelő helyre vittétek. Nagyon gyors az anyagcseréjük, ha nem visznek be elegendő táplálékot akkor, piszok hamar el kezdik lebontani a zsírrétegüket, ami viszont tele van az idők során felhalmozott és megkötött méreganyagokkal, kvázi megmérgezik maguk. Fontos még tudni, hogy habár a természetben létfontosságú a túlélésük szempontjából, de háziállatként tartva nem épp a legszerencsésebb tulajdonságuk, hogy a betegségeiket rendkívüli módon titkolják. Mire észre veszi az ember, hogy a malac levert, nem eszik, nem mozog addigra már legtöbbször nem lehet segíteni rajta. Szóval egyetlen tanácsként csak azt tudom mondani, hogy amint tudod vidd állatorvoshoz és altattasd el, mert ez a legkegyesebb számára. Ha nem táplálkozik, és nem tud rendesen mozogni, akkor nem lehet már segíteni rajta, csak tovább kínozni, de ebben az állapotban már egyáltalán nem biztos, hogy megéli a reggelt szegényke. Egyébként be is linkeltem számodra egy oldalt, ahol mindezek és még megannyi más fontos információ is megtalálható, ezek szerint nem vetted a fáradtságot végigböngészni. Hidd el nagyon sajnálom, hogy ezeket kell írjam, de azt is hidd el több tíz éves tapasztalatom van rágcsálókkal, nem feleslegesen rémítgetlek mindazzal amit leírtam. Tényleg nagyon sajnálom a malackádat. :(
2014. máj. 18. 22:22
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat a doki honap fogadja nem fogjuk nem fogom elaltatni nem bírnám. És igen végikgovastam és fégigböngésztem a dolgokat amit írtál..
2014. máj. 18. 22:27
 10/11 A kérdező kommentje:
Valamit csak csak eszik na meg iszogat is picit..
2014. máj. 18. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!