Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért harap még mindig a...

Miért harap még mindig a dzsungáriai törpehörcsögöm?

Figyelt kérdés
Április óta megvan és ha benyúlok a ketrecbe mindig megszagoltatom vele a kezemet meg megpróbálom kézből etetni de ekkor mindig megpróbál megharapni.De amikor kiszoktam venni egy kék tálba akk nincs igazán harapós kedvébe. Mit tehetnék?
2009. dec. 25. 20:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A ketrecbe nyúlkálást akkor sem igazán szereti, ha amúgy szelíd. Nekik a felülről való nyúlkálás olyan, mint ha támadnák. Ha ki akarod venni vedd ki határozottan, kézben már nem fog harapni. Úgy simizni is lehet :)
2009. dec. 25. 20:22
 2/11 A kérdező kommentje:
Oké köszi a választ! :)
2009. dec. 25. 20:29
 3/11 anonim válasza:
77%
Tegnap kaptam a hörimet,akváriumban tartom,mindig felülről nyúlok,kézből tudom etetni SOHA nem harapott,SŐT!,ha beteszem a tenyerem és lefektetem,tudja,ha rámászik akkor ki fog jutni :)
2009. dec. 25. 20:30
 4/11 A kérdező kommentje:
oké értem és örülök :D de én tippet vártam volna vagy valami olyasmit nem pedig személyes élmény beszámolót! :) de azért köszi
2009. dec. 25. 20:32
 5/11 anonim ***** válasza:
58%
Utolsó: akváriumban nem célszerű tartani, ugyanis megfulladhat, az halaknak van. Másrészt "új" hörit pár napig hagyni kell, hagy szokja a környezetet :)
2009. dec. 25. 20:32
 6/11 anonim ***** válasza:
valahogy enni kell neki:)
2009. dec. 25. 20:40
 7/11 A kérdező kommentje:
:) én úgy értettem hogy engem. de köszi a válaszokat.
2009. dec. 26. 00:32
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem aranyhörcsögöm volt, soha nem lehetett kivenni szeretgetni, mert az is egy harapós dög volt, jól meg is utáltam. Hiába próbáltam kézből etetni, meg kedveskedni neki, mindig vad volt, így csak akkor lett kivéve, ha pucoltuk a helyét, akkor is egy nagyobb dunsztosba kerület arra a 10 percre.
2009. dec. 26. 15:13
 9/11 anonim ***** válasza:

20:32 hogy fulladna meg a hörcsög akváriumban? Nem vízzel telibe kell rakni XD Amúgy nagyon sokan tartják abban, vagyis terráriumba, (ha csak a tenyésztőket megkérdezed 98% abba tartja.) sok esetben jobb is, mivel a ketrec lehet halálos is az állat számára. ( kiakar mászni beakad lába és eltörik..stb vagy volt olyan hörim aki állandóan a ketrecet rágta és már véresre horzsolta vele a pofiját.. pedig egy kb 70*50 es ketrecről van szó, ami elég nagy egy törpehörcsögnek.. állatorvos tanácsolta a terráriumot, és abban tökéletesen elvan. én sem szeretném ha rácsok mögé dobnának és abba korlátoznának.)

Amúgy egyszerű azért harap meg a höri, mert valószínű kajaillatú a kezed.:) Sok odafigyeléssel letudod szoktatni róla, nekem is volt egy olyan törpehörim akinek a kedvenc hobbija az volt hogy megharapott mert azt hitte ehető a kezem. Én úgy oldottam meg hogy ahányszor ez történt ráfújtam egy kicsit, ez nekik nagyon zavaró, és rájött hogy nem szabad harapni és lassan leszokott róla, mostanra már (kb egy féléve) nem harap. Ennyi az egész. Először ne a tenyeredből etesd, hanem óvatosan adj neki szemenként valami magot vagy sajtot amit szeret.. majd fokozatosan próbáld már az ujjadról (hogy levegye..) majd végül a tenyeredből. Így tudod majd kézből etettni, de amúgy is harap akkor ezt próbáld ki:

amikor benyúlsz hozzá elötte moss kezet, majd a forgácsába dörzsöld bele, hogy érezze a szagát, először kézfejedet tedd be (ha harap ott nem fáj..) és várd meg míg ő mászik rá, kézfejeden tartsad aztán pedig veheted a tenyeredbe.

Na sok szerencsét hozzá:)

2009. dec. 26. 18:20
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi megpróbálom!
2009. dec. 27. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!