Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit csináljak egy denevérrel?

Mit csináljak egy denevérrel?

Figyelt kérdés
Tegnap fényes nappal találtunk egy denevért a kertünkben a földön. Nem tudtuk megállapítani mi baja lehet. Bevittük egy sötét helyre, hogy majd este ha sötét lesz kitesszük. Csapkodtam neki legyet meg tettünk be kukacot is de nem nagyon akart enni. Igazából kb olyan volt mintha aludt volna végig. Aztán este kivittük és feltettük egy magasabb fára. Ott maradtam egy darabig és hallottam, hogy hangot adott ki (legalábbis szerintem tuti ő volt az), de nem nagyon ment semerre csak mocorgott. Aztán ma reggel láttam, hogy nem ment el. Megint behoztam. Tettem neki vizet be meg egy mozgó szitakötőt is, fülelt a zümmögésére de nem ette meg. Most mit csináljak vele? Úgy sajnálom, de én egy nagyon kisvárosban lakom itt nincs semmi állatvédő, másik városból meg ki jönne ki egy denevér miatt? Kérlek aki tényleg ért hozzá az próbáljon meg hasznos tanácsot adni! Egyébként apukám szerint ez még kisdenevér, de szerintem nem, mert szőrös és úgy tudom a picik csupaszok.....csak gondolom szimplán ekkora egy denevér.
2014. ápr. 28. 10:44
 1/4 anonim ***** válasza:
47%
szerintem rakd ki és hagyd ott, lehet beteg és el fog pusztulni, de vigyázz nagyon mert rengeteg betegséget terjesztenek, pl veszettség, szval nem túl okos dolog fogdosni őket :) ,fogságban tuti nem fog enni döglött rovarokat :D , kint kell hagyni és ennyi,nagy az esély rá hogy elpusztul de nem lehet mit tenni, a genetika miatt ugye amugy is az erősebb él és szaporodik a gyenge elpusztul, ez keményen hangzik de azért a természet ki van találva ;D csak mi emberek szólunk bele ebbe, és nézd meg mennyi beteg és eltorzult ember él napjainkban. nah kicsit eltértem a témátol, de remélem hasznos tanácsokkal szolgáltam :)
2014. ápr. 28. 11:24
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látom, a "ne piszkáld, mert rengeteg betegséget terjeszt!" tanáccsal már elkéstünk...

Az a baj, hogy senki nem tud bágyadt, étvágytalan denevért távdiagnosztizálni, távgyógyítani neked. El kéne juttatni szakértőhöz. Van a környéken állatkert/vadaspark? Általában ők szoktak pátyolgatni mindenféle sérült vadállatot, esetleg helyi természetvédő szervezetek. Legrosszabb esetben egy normálisabb állatorvos is meg tudja mondani, hogy kihez fordulj.

2014. ápr. 28. 13:02
 3/4 A kérdező kommentje:

Hát csak vastag kesztyűben nyúltam hozzá és nem puszilgattam. Azért hülye nem vagyok csak neki szeretnék segíteni.

Itt a környéken csak állatorvos van, semmi állatkert vagy hasonló. A legközelebbi állatkert Szegeden van de az se 10 perc.

2014. ápr. 28. 13:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Szóval marad az állatorvos csak az meg lehet kiröhög ha ilyen üggyel hívom fel. Nem tudom elképzelni, hogy bárki is hívta már volna fel ilyesmivel, itt nálunk, csak ugye a háziállatokhoz.
2014. ápr. 28. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!