Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Dzsungáriai törpehörcsögöt...

Dzsungáriai törpehörcsögöt szeretnék venni, tundnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Olvastam olyanokat is pl hogy nem kell neki adni vizet elég ha olyan táplálékot adunk neki aminek van víz tartalma (uborka ), Valami tanácsot tudnátok írni? Ketrec, étel, ha veszek akkor már párban legyenek stb. Minden tanácsot szívesen fogadok!

2014. ápr. 25. 11:32
 1/8 anonim válasza:
Nekem volt dszungáriai törpehürcsögöm . Volt neki be rakva itató de nem nagyon ivott inkább nyáron. Mert volt neki vizes zöldség gyümölcs de nyáron is meg télen is volt neki bent mind a kettő nyáron ivott valamennyit de télen nem nagyon csak ritkán egy keveset, elég volt neki a vizes élelem . Amúgy nem tudom hogy kellene csinálni én így csináltam. Meg persze mellé a szárazat a magvakat (napraforgó,táphoz hasonló készítmény az állatboldból stb.)
2014. ápr. 25. 14:18
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem volt ilyen hörim, írok pár dolgot. :)

Terráriumban tartottam, és heto 1x cseréltem le a teljes almot, illetve takarítottam ki az üveget. Ilyenkor mindig cserélgettem az almot, vagyis egyszer forgácsot tettem be neki, máskor pedig szénát.

Mindig kapott friss zöldséget és gyümölcsöt. Nagyon szerette a mézzel összetaoasztott magvakat, ami ilyen karikában kapható az állatboltokban.

Volt itatója, amit használt.

Két házikója is volt, de a kisebbet kedvelte. Ebbe tettünk be neki vattát, és nagyon szeretett ebbe kucorodni.

Mindennap kiengedtem a fürdőszobába, hogy mozoghasson, de a mókuskerekét minden éjjel használta.

Remélem segítettem. :) 16 éves exhöritulajdonos lány

2014. ápr. 25. 22:35
 3/8 anonim ***** válasza:

Az enyém válogatós volt, de azért leírok róla pár dolgot, hátha az is segít :)

Én műanyag terráriumban tartottam, aminek csak a tetején van a rács, hogy ne mászkáljon fel-alá a rácson.

Víz az mindig legyen bent neki, az enyém télen-nyáron mindig ivott, persze ettől még kapok 2 naponta uborkát, salátát, répát mindenféle finomságot, de ha bent van egy tálka víz nála akkor legalább ő dönti el mikor szomjas. Egyébként az enyám pl. nem tudott itatóból inni, nem tudom miért, ezért vettem neki egy kis kerámia tálat és abban volt neki a víz.

A boltokban található magvak megfelelnek, nagyrészt a szotyit fogja kienni belőle, de abból ne adj neki sokat mert hamar elhízik tőle.

A legfontosabb pedig, ne párba vedd őket. Hacsak nem akarsz egyfolytában kicsikkel foglalkozni, és nem kifejezetten tenyészteni akarod őket. Az egy buta tévhit hogy egyedül magányos, egyedül teljesen boldog, a szabadban élő rokonaik is egyedül élnek. Két lányt/fiút se vegyél, azok össze fognak verekedni.

Egyéb jótanács:

Ha nincs olyan sok pénzed, de valamivel szeretnéd szórakoztatni a hörid a vécépapír guriga erre tökéletes. Csak kreatívnak kell lenned, építs belőle alagutat, emelvényt, járatot egyik pontról a másikba. Biztos hogy szét fogja darabolni, de olcsó megoldás és imádják :)

2014. ápr. 26. 09:10
 4/8 anonim válasza:
JA és még egy jó tanács ha raksz be neki vizet akkor ne tálkába tedd szerintem mert az kiborítja hanem van az állatboltba kisállatitató egy müanyag és ki jön belőle egy rúd és a végén van egy golyó és azt a gólyót benyomja a nyelvével és úgy tud inni .
2014. ápr. 26. 10:48
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát ! megvettem a törpehörcsögöt!:)(2 napja) Egy kérdés még, amikor etetni akarom kézből de a kezemet harapdálja az étele helyett az baj?:)
2014. ápr. 27. 07:17
 6/8 A kérdező kommentje:
Ja és a mókus kereket nem használta még szerintem, ugyanis nem láttam, de gondolom majd ráérez és fogja:)
2014. ápr. 27. 07:19
 7/8 anonim ***** válasza:

A mostani hörim valamiért nem akarta az előző hörim kerekét használni (eddig a többinek nem volt beje vele :D) ezért vettem neki egy újat és érdekes módon azt használja.

Amúgy pedig nem gond ha harapdálja a kezed (ameddig nem fáj, addig nem védekezik csak érdeklődik), érzi rajta az étel illatát. Az enyém már 3 hete nálunk van, de szépen lassan ráeszmélt hogy nem kell félnie a kezemtől. Az utóbbi pár napban már fel is tudtam emelni a markomban, 1-2 hét múlva szerintem már teljesen biztonságban fogja érezni magát, de ez hörcsögtől függ.

Sok sikert a hörihez, remélem minél hamarabb rájön mire jó a mókuskerék :)

2014. máj. 13. 20:37
 8/8 A kérdező kommentje:
Már lassan 5 hónapja hgoy megvan! Nagyon kedves kis állat! Szereti mindenki a családbol! Szelíd aranyos kis jószág! köszönöm az akkori segítségeteket!
2014. szept. 17. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!