Dzsungáriai törpehörcsögöt szeretnék venni, tundnátok segíteni?
Nekem volt ilyen hörim, írok pár dolgot. :)
Terráriumban tartottam, és heto 1x cseréltem le a teljes almot, illetve takarítottam ki az üveget. Ilyenkor mindig cserélgettem az almot, vagyis egyszer forgácsot tettem be neki, máskor pedig szénát.
Mindig kapott friss zöldséget és gyümölcsöt. Nagyon szerette a mézzel összetaoasztott magvakat, ami ilyen karikában kapható az állatboltokban.
Volt itatója, amit használt.
Két házikója is volt, de a kisebbet kedvelte. Ebbe tettünk be neki vattát, és nagyon szeretett ebbe kucorodni.
Mindennap kiengedtem a fürdőszobába, hogy mozoghasson, de a mókuskerekét minden éjjel használta.
Remélem segítettem. :) 16 éves exhöritulajdonos lány
Az enyém válogatós volt, de azért leírok róla pár dolgot, hátha az is segít :)
Én műanyag terráriumban tartottam, aminek csak a tetején van a rács, hogy ne mászkáljon fel-alá a rácson.
Víz az mindig legyen bent neki, az enyém télen-nyáron mindig ivott, persze ettől még kapok 2 naponta uborkát, salátát, répát mindenféle finomságot, de ha bent van egy tálka víz nála akkor legalább ő dönti el mikor szomjas. Egyébként az enyám pl. nem tudott itatóból inni, nem tudom miért, ezért vettem neki egy kis kerámia tálat és abban volt neki a víz.
A boltokban található magvak megfelelnek, nagyrészt a szotyit fogja kienni belőle, de abból ne adj neki sokat mert hamar elhízik tőle.
A legfontosabb pedig, ne párba vedd őket. Hacsak nem akarsz egyfolytában kicsikkel foglalkozni, és nem kifejezetten tenyészteni akarod őket. Az egy buta tévhit hogy egyedül magányos, egyedül teljesen boldog, a szabadban élő rokonaik is egyedül élnek. Két lányt/fiút se vegyél, azok össze fognak verekedni.
Egyéb jótanács:
Ha nincs olyan sok pénzed, de valamivel szeretnéd szórakoztatni a hörid a vécépapír guriga erre tökéletes. Csak kreatívnak kell lenned, építs belőle alagutat, emelvényt, járatot egyik pontról a másikba. Biztos hogy szét fogja darabolni, de olcsó megoldás és imádják :)
A mostani hörim valamiért nem akarta az előző hörim kerekét használni (eddig a többinek nem volt beje vele :D) ezért vettem neki egy újat és érdekes módon azt használja.
Amúgy pedig nem gond ha harapdálja a kezed (ameddig nem fáj, addig nem védekezik csak érdeklődik), érzi rajta az étel illatát. Az enyém már 3 hete nálunk van, de szépen lassan ráeszmélt hogy nem kell félnie a kezemtől. Az utóbbi pár napban már fel is tudtam emelni a markomban, 1-2 hét múlva szerintem már teljesen biztonságban fogja érezni magát, de ez hörcsögtől függ.
Sok sikert a hörihez, remélem minél hamarabb rájön mire jó a mókuskerék :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!