Szeretnék venni egy Degut csak nekem előtte nem volt még ilyen kis állatom és nem nagyon tudom mi, hogy van vele?
Szia!:)
Nagy hely kell nekik,mert rendkívűl aktív állatok (enyémek legalábbis)!
Én nem szoktam kiengedni mivel nagy a ketrec s ott tudnak futkározni. :)
Vegyél nekik valami "rudat" amit ha felszerelsz a ketrecbe azon tudnak mászkálni egy hosszabb vékony fa is tökéletes! :) Takarítani kell mindennap,mivel ahogyan futnak kiverik a forgácsport tehát sűrűn kell porszívózni utánnuk :(
Jobb ha ketten vannak de semmiképp ne úgy vedd hogy "nőstény-hím-hím!" vagy fordítva :) Nőstényt s hímet vegyél! :) Magányosak nekem most született kis degu s kivettem az apát pár napra de szomorú sajnos,holnap vissza is rakom mert a kisdegukat nekem nem bántja. Az anya degu miatt vettem ki,hogy nyugodtan lehessen a picikkel :)
Nekem a kisállat kereskedésben kettőt ajánlottak:) S kizárólag Deguknak készített kaját adj neki! Itató kell nekik,s kajás tál is :) Ne adj neki sok cukros ételt (pl.:alma) mert könnyen cukor betegek lesznek! :(
Remélem segítettem!! :)
14/L
hjujj én nem ismerek jobb kis állatot mint a degu ... tapasztalatból beszelek.. a nyar elejen en is kaptam eggyet... nagyon felt tolem .. elbujt mindig.. ez ne riasszon meg senkit sem ...naprol naprra kivettem ot a ketrecbol szeretgettem simogattam ..egyre jobban hozzam szokott ..en sokszor kiengedtem ...szinte magaban volt napokat ...es nem volt baj vele az igaz h ide oda oda kakilt.. de egyatalan nem volt szaga .. en mar ugy tekintettem ra mindha kis tesom lenne ... mindent vele csinaltam .. amikor aludtam o a szemoldokommel jatszott kis mano,.szerintem erdemes ezt a fajt valasztani .. 1.dolog hogy szeret ragni ugyhogy bekell szerezni amit raghat
2.csokit ne nagyon adj neki sem edesseget konnyen cukor beteg lesz .ne riadj meg ha sarga lesz a foga
4. torodj vele nagyon sokat ha magaba van ..
... nagyon szerettem a kisallatom szinte ot a vilagon a legjobban csaladomon kivul mig egy nap .. anycim jott be es az ajto koze zarta egy kicsit de a kis testenek az is eleg volt . eltavozottt tolem .. azota en mindennap sirok eggyetlenem volt mindent vele csinaltam :) erdemes venned ,,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!