Nyuszit lehet szabadon tartani a kertben?
Gondolom, a veteményesemnek annyi lenne. De nem gond, ha friss zöldeket legel? Mindenhol azt olvastam, hogy fonnyasztva kaphatja csak. Mennyire hajlamos átásni magát a szomszéd telkére? Lehet behívhatóra nevelni?
És még egy kérdés róluk: kukoricát csemegeként kaphatnak egészben, vagy roppantani / darálni kell?
Köszönöm előre is a segítséget!
Krumplihéjat, kenyeret nem adunk nyuszinak, a kaposzta meg puffaszt. Gratulálok, tényleg tapasztalt vagy.
A szomszéd nyuszi 5 éve szabadon van tartva, csak éjszakára zárják be. Semmi baja nem esett még, bár náluk nincs kutya, aki veszélyeztetné, a macskák meg félnek tőle. Abszolút behívható, a szomszédba nem ásta át magát, bár a homokozóba szép nagy krátert alkotott. (A gyerekek már nagyok, így a nyuszi örökölte meg.) Télen alagutat ásott a hóba, nyáron focizni szoktak vele, nagyon édes, ahogy kergeti a labdát.
A veteményest célszerű elkerìteni, és mérgező növények se legyenek a kertben, pl jácint.
Az én nyuszim csak pórázzal van az udvaron, mert egy foxi lakik a szomszédban, és tuti elkapná, ha lenne rá lehetősége.
4 dimplomaval igen..valoban én is buta embernek tartom :) Eddig 4 nyuszim volt, mindegyiknek adtunk..es semmi bajuk nem volt tőle.
Mondenkinek masok a módszerei,meg elvei.. szerintem minden egyes állatnaal lehetne az etetesrol vitatkozni.
ott is kulombozne mindenkinek a véleménye.ugyhogy nem is érdemes. Tovabbi szep napot :)
Köszönöm a válaszokat!
Jelenleg az egyik bebújt egy óriási kupac parketta közé, és nem lehet kicsalogatni... :S Azt hiszem, ki kell pakolni a fél szobát.
Ebből okulva inkább csak felügyelettel lesznek kint a kertben, ha már megszoktak minket.
(Párom állított velük haza pár órája, 50 éves fejjel képes volt ellágyulni, húsvét alkalmából.)
Úgyhogy szegénykék hirtelen csöppentek közénk.
Nem törpenyuszik, sültnek valók, de itt kedvencek lesznek, (ha rajtam múlik).
Van táp, de szeretném őket átállítani a kerti hulladék- és gazevésre.
Pitypang, tyúkhúr fonnyasztva mehet akkor? Almát, répát is fonnyasszam/aszaljam etetés előtt? Kipróbálom akkor a kukoricát is egészben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!