Egyik napról a másikra elkezdett vedleni a tengerimalacom, megfogtam és magától hullik ki a szőre. Mitől lehet?
Lehet valami betegség, de lehet pl C vitamin hiánytól (ők ugyanúgy mint mi nem tudják előállítani a C vitamint, tehát kívülről kell bevinni). Lehet ásványi anyag hiány. Lehet, hogy megfázott, lehet hormonális probléma, fertőzés, valamilyen élősködő. Lehet hogy szennyezett zöldet kapott.
Mit szoktál enni adni neki?
A mienké a c vitamin hiánytól
Lehet kapni a patikában por c vitamint. Emberpatika
Akár citromot is...én mindig kiszedem az apró narancs vagy citrom darabkákat a belsejéből, szóval meghámozom és a bőrét is lefejtem és azt adom nekik.Ha nem fogadja el akkor úgymond 'szagoltatás' nélkül nyomom a szájukba mert miután rájönnek h az íz jó akkor már maguktól kérik. Persze ez nem azt jelenti h rájuk erőszakolom...
Egy állatorvoshoz ha eltudnád vinni az jó lenne. Amikor én is megkaptam a malimat, rögtön első nap vihettem dokihoz mert az egyik szemecskéje begyulladt. Nyáron az én malackáimnak is hullott a szőre, akkor az orvos azt mondta h rühesek...piszkos forgács okozta,ami valószínűleg nem megfelelő helyről volt szerezve az üzletbe.
Nagy mértékben hullik a szőre? Esetleg foltokban hiányzik is neki? A tápról annyit, hogy tényleg a megfelelő mennyiségű c vitamint tartalmazza, ez mellé a táp mellé már nem szabad c vitamint adni, mert az már túl sok lenne.
Valószínű, hogy gombás fertőzése van, ha élősködőket nem látsz rajta.
Nizoral samponnal kell akkor megfürdetni.
A legjobb lenne, ha megmutatnád 1 állatorvosnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!