Szerintetek egy vadászgörény (fiú, ivartalanított) 3-4 év után meg tudna szokni egy társat? Örülne neki? Eljátszana vele?
Ez nagyban függ a görény személyiségétől. Én már egy idősebb görénnyel próbálnám meg összeszoktatni, mert a kölykök még pörgősek, és azt nem igazán bírják a felnőtt állatok. Mivel ivartalan fiú, úgy egy másik nyugodtabb ivartalan fiút, vagy ivartalan lányt válassz mellé. Az én javaslatom az, hogy keress meg örökbefogadható görényeket (pl itt is szoktak lenni [link] és ők segítenek neked. Mielőtt örökbefogadsz tőlük azelőtt úgyis szükséges személyes látogatás, és ilyenkor viheted a görényedet, megnézhetitek mit szólnának majd egymáshoz.
Nekem egy másfél éves antiszoc ivartalan fiam volt, mikor mellé hoztam egy kölyök fiút. Nehezen ment az összeszoktatás, mert a kölyök pörgött, játszott volna, az idősebb görényem meg bár még ő is épp hogy elhagyta a kölyökkort, már nyugodt volt, meg inkább olyan magának való. Igaz 2 hónap után már egy ketrecben aludtak, de a nagy csak inkább megtűrte a kicsit. Most félév után kezdenek összecsiszolódni, egymáson alszanak, játszanak, pedig én is megkaptam anno, hogy egy antiszoc görénnyel nem biztos hogy ki fog jönni egy másik görény. :)
Persze van olyan amikor nem szokik össze két görény sehogy se. Ilyenkor fel kell készülni arra, hogy akkor külön kell tartani őket, és külön kell foglalkozni velük. Szóval ezt alaposan meg kell gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!