Tengerimalac tartók! Nálatok szokott büdi lenni a malackák miatt a lakásban? Heti hányszor takarítjátok őket?
Ketrec méretet+malacok számát+almot is írjátok milyen.
Nálunk 3 nőstény van 120x60as kecóban forgács almon(azt tudjuk ingyen szerezni), de az 1 hetet se bírják ki mert pár nap alatt telepisilik és büdik már a 3. napon is kicsit.Kinek mi vált be, hogy tovább bírják.
Szia!
A ketrec 50x100-as, az alom nálunk is forgács volt. Amíg két malacka lakott benne, az ötödik napon bizony már volt szaga. Mikor már csak egy malacka volt, elég volt a heti egyszeri alomcsere. Szóval három malacnál szerintem teljesen természetes, hogy ilyen hamar szaguk lesz.
Biztosan lenne olyan alom, ami tovább bírja, de mivel a forgácsot tudod ingyen szerezni, inkább a gyakoribb takarítást javaslom.
Remélem, segítettem.
szia! nekem 2 lány malacom van egy 100x50x50 ketrecben. alattuk forgács + pellet van. heti 1 takarítás és semmi szaguk nincs!!
kb ilyen: [link]
120-as ketrec+fél kecó méretű emelet. Már csak kettő korábban 3 malacka lakott benne. Az emeleten gumis, lyukacsos fürdőszoba szőnyeg van. A kecó alján bal oldalon tiszta forgács, jobb oldalon pellet (előző belinkelte milyen) lefedve szintén fürdőszoba szőnyeggel. Maga soha nem szabad pelletet használni, mert kikezdi a malackák lábát!!!
A pelletnek jobb a nedvszívó képessége mint a forgácsnak, és jobban megköti a szagokat is. Viszont a malackák igénylik a forgácsban játszást ezért van nekem két féle.
Hetente kétszer takarítom, hétközepén gyors takarítás azaz szőnyegeket kirázom (felfogja a barna végterméket) és kicserélem a forgácsot. A pelletet hetente frissítem úgy, hogy gyümölcsmosóban átszitálom a por kuka, ami benne maradt az vissza és kiegészítem a hiányzó mennyiséggel újból. Teljesen csak havonta cserélem a pelletet. Így nincs gond, nincs szag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!