A nyuszim nem szereti ha hozzáérnek, újabban már kicsit agresszívan is viselkedik. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Van egy lassan fél éves törpenyuszim. Rendszeresen kiengedem a ketrecből, hogy szaladgálhasson, minden nap ölbe veszem és simogatom, közben pedig a kedvenc zöldségeivel etetem. De amint nincs nálam kaja, elfut, amint meglát, ha fel próbálom emelni kalimpál össze-vissza. Pár napja pedig megkarmol és megpróbál megharapni, ha a ketrecében a tányérja felé nyúlok. Nagyon kérlek, segítsetek, el vagyok keseredve. Ötletem sincs, hogy hogyan változtathatnék a helyzeten.2014. febr. 17. 17:46
1/8 tubifex válasza:
nem kapott mostanában védőoltást?
az enyém tök aranyos volt, lehetett simogatni meg minden. aztán egyik nap beoltattuk és utána totál idióta lett. harapott menekült, futkosott össze-vissza mint egy eszelős. rá sem lehetett ismerni. sajnos annyira eldurvult a dolog, hogy kénytelen voltam elajándékozni.
2/8 A kérdező kommentje:
Nem, nem kapott oltást. Sajnos sosem volt egy bújós fajta :( 2 hónapja van nálam, de még nem sikerült megszerettetnem magam vele.
2014. febr. 17. 17:53
3/8 anonim válasza:
ha egy nyuszi agresszívvá válik az a legrosszabb megoldás ha elpasszolod, ez olyan mint ha anyukád oda adott volna valakinek mert nem akartad megenni a tökfőzeléket, sajnos van olyan nyuszi akit az ivarzás ennyire megváltoztat, 5-8 hónap az a kor amikor ők elkezdenek kamaszodni. Azt ajánlom próbáld meg egyre kevesebb kajával magadhoz hívni, vagy esetleg anélkül is, ülj le a földre és hagyd hogy ő menjen oda, náluk nem igazán válik be az hogy durr most ez lesz és kész felemellek és szeresd meg ezt, eszméletlen sok türelem kell hozzájuk és egyesekhez annál is több. A ketrecből te szeded ki vagy magától jön ki?? a területvédés ketrecen belül is egy tipikus ivarzási jel, ne zaklasd próbáld nyugodtan kezelni türelemmel, ha ez nem változik 1-2 héten belül semmit, sőt rosszabb lesz, akkor ivartalanítani kell őt, szerintem nőstény nyuszid van ők jobban védik a területüket hiszen ott nevelik a kicsiket, és ezzel mivel házi kedvenc nem tenyész nyuszi, jó pár "női" betegségtől megóvod őt.
4/8 tubifex válasza:
én azért ajándékoztam el,mert akinek adtam jobban ért hozzájuk, illetve neki volt kan nyula és szeretett volna nőstényt mellé. egyébként nálam tuti, hogy az oltás miatt lett idegrendszeri károsodása
5/8 anonim válasza:
hátezt nagyon nehéz elhinni hogy egy szuri miatt történt ez vele :/ azóta nem tudod mi van a nyuszkóval??
6/8 anonim válasza:
Ivartalanítani kell, az megoldja a gondod. A ketrecen belül pedig a területét védi.
7/8 tubifex válasza:
hat-hét éve volt már a dolog,már nem él szegény :(
8/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat! A ketrecet általában csak kinyitom, és ha van kedve kimegy szaladgálni, ha nincs, akkor benn marad. Persze előfordul az is, hogy én veszem ki, amikor ölbe akarom venni vagy a ketrecet takarítom.
2014. febr. 18. 16:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!