Tengerimalacom beteg?!
3-4 naponta takarítjuk ki a ketrecét. Már kb 8 éve nálunk van ( megmentettük) de már elotte is biztos élt jópár évet.
Azt vettem észre, hogy nem a szokványos formában ürít. Vagyis nem tudom jobban megfogalmazni, de a széklete kb diónagyságban van összeállva és úgy is "jön" ki belőle.( bocsi a megfogalmazásért :) )
Mi lehet a baja? Vagy ez már az öregségtől van?!
Tipp, hogy mit csináljak vele?
Köszi:)
Szia!
Idős malacoknál szokott előfordulni, hogy gyengülnek a végbél körüli izmaik, nem üríti ki rendesen a végbél körüli tasakból a székletét. - Ilyenkor az állatorvos meg tudja mutatni, hogy hogyan kell neki kitisztítani a fenekénél.
Illetve lehet, hogy idős kora miatt fájnak az izületei, nem hajol hátra rendesen, nem eszi fel a lágy bélsarát, és az pang neki a fenekénél.
Illetve a fogait se ártana megnézetni, hogy minden rendben van-e velük, mert emésztési probléma is okozhat rendellenes állagú székletet, amin fogkorrekcióval lehet javítani.
Szóval szerintem mutasd meg rágcsálókhoz is értő dokinak.Ő meg tudja mondani, hogy a fentiek közül melyik eset fordul elő a malacodnál, vagy egyéb betegsége van-e, illetve tud olyan táplálékkiegészítőket is javasolni, amikkel tudod támogatni a szervezetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!