HELP Tengerimalacom szőre hullik, de mitől?
Mikor megsimogatom, sok szőre kijön, egész csomók! A szőre töve korpás! Kopasz foltok nincsenek rajta, de ez akkor is aggaszt. Kajája rendben van, melegben is van, Biokat's alom van most alatta.
Szerintetek mitől lehet ez? Amint tudom viszem dokihoz, de érdekelne járt-e már így valaki és mi használt rá.
Akár C vitamin hiány is okozhatja. Vegyél Cebion cseppet az "emberpatikában", cseppents a kedvenc kajájára napi 4-5 cseppet, amúgy sem árt télen.
De nekem gyanús, hogy atkás, mégpedig bőratkás.
Vagy gombás, de akkor kör alakú kopasz foltokat is látnál.
Nekem szőratkára SH Rodemectin spot on cseppeket írt fel a doktor, pár nap alatt elmúlt az atkásság. Bőratkára valószínű egy szuri is kell.
Ha gombás, akkor meg Nizoral samponnal kell fürdetni.
De az első dolog kideríteni, hogy mi okozza, ezt csak az orvos tudja megmondani, úgy hogy mintát vesz.
Jól mondták az előttem szólók, a tengeri malac szervezete az emberhez hasonlóan nem tudja előállítani a C-vitamint, ezért azt rendszeresen adni kell neki. Lehet porrá törve a kajájára szórni vagy az ivóvizébe. Lehet kapni vitaminnal dúsított tápokat is, de én nem vagyok biztos benne, hogy minden benne is van, ami a dobozra van írva.
Lehet viszont atka, vagy rühesség is. Furán hangzik, de a malackáknál akár stressztől is kialakulhat ilyesmi. Ha több állatod van különítsd el azt, amelyiknek hullik a szőre, legalább addig amíg eljutsz vele orvoshoz.
A C-vitamint pedig mindenképpen add neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!