Tengerimalac vagy nyúl?
Tengerimalacot vagy nyulat akarunk venni. Viszont, van olyan nyúl ami kicsi marad? A törpe nyúl mekkorára nő meg?
Melyik a barátságosabb,kevésbé harapós és halkabb?
A törpenyulak általában 1,5-2,5kg-sak lesznek mire megnőnek, az nem olyan nagy :) A holland törpenyúl marad a legkisebb :)
A nyuszi barátságosabb szerintem, a tengerimalacok tapasztalatom szerint nagyon félősek maradnak sok idő múlva is, a nyuszi viszont ha megbarátkozik a gazdájával (eleinte ők is félhetnek) akkor nagyon élénk, mókás és kedves állatkák. (egészen addig míg nem lesznek ivarérettek, olyankor kicsit megvadulhatnak, de ez általában ivartalanítással megoldható).
Viszont abba gondolj bele hogy mennyi helyetek van és mennyi időt tudsz rá szánni, mert bár a takarítása egyiknek sem telik sok időbe, azért a nyuszinak szüksége van rá hogy gyakran kiengedd futkározni a szobába, és ilyenkor felügyelni kell nehogy megrágjon valamit vagy leessen valahonnan.
Ezen kívül igaz, hogy a tengerimalac hangosabb ami a saját hangját illeti, de a nyuszi viszont sok esetben kitalálja hogy az éjszaka közepén elkezdi rázni a ketrec rácsát, szóval ha egy szobában alszol vele akkor néha fel fog ébreszteni, ez majdnem biztos.
Összefoglalva, ha ölbe bújós, kedves, kicsit félős, kevesebb helyet igénylő állatra vágysz akkor tengerimalac, ha pedig olyan állatot szeretnél aki pörgős, szaladgálós, és ha kedve tartja akkor bújós (nem minden nyúl marad meg ölben ha simizik) akkor nyuszi. :)
nekem tengerimalacom van!! csak ajánlani tudom: nagyon édesek és szeretik a gazdijukat :) az hogy újikolnak az cuki és csak kifejezik magukat-egyátalán nem zavaró!
a héten az egyik malacom beteg volt, így 3 napig a szállítódobozban élt, míg másik a ketrecben. aki a ketrecben maradt Szöszi folyamatosan rágta a ketrecet-kiengedtük(mert a szobában szoktak szaladgálni:) akkor bement a másik malac Dati mellé :) ez csak egy saját példa hogy mennyire igénylik a fajtársat!
a malacokról még annyit hogy egyátalán nem büdösek ellenben a nyúl panelba nem való...(tapasztalat) és szerintem sokkal cukibb és értelmesebb egy malac mint egy nyúl!!
és még itt egy kép az én Szöszimről:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!