Miért vadult meg a nyuszim?
sziasztok!
Ő egy 6-8 hónapos kislány törpenyúl,és egyik napról a másikra olyan vad lett hogy már nagyon meg sem lehet őt fogni vagy a kajáját berakni neki!Mindent csak be merek neki dobni,mert egyből morog kapar és harap,és rohan neki a kezemnek!Ha mégis ki kell vennem akkor pedig egy vastag kesztyűvel kell beszorítanom a sarokba és lefogni,hogy meg tudja egyáltalán fogni!Kint semmi ilyet nem csinál előtte sem csinált ilyet a ketrecben sem!Ivartalaníttatni nem szeretném,mert félek tőle!Azt viszont már olvastam hogy ivarzáskor ilyenek,de ez eltarthat 2 hétig?Vagy tovább?Mert ahogy én néztem,nem ivarzik(tudom hagy a nemi szerve duzzad meg és egy kicsit meglilul).Szóval mi lehet a gond?Köszönöm a gyors választásokat!Fialtatás esetleg megoldhatja?Ebben mondjuk lenne tapasztalatom és a kölykökre is lenne gazdi!Megfelelő bak is van!
Hogy éreznéd magad, ha minden nap a falhoz szorítana valaki, majd erőszakkal kivinne a szobádból???
Kb ezt éli át a nyuszid minden alkalommal, és csodálkozol, ha támad? A ketrec a biztonságot jelenti neki, Te meg stresszeled. A stress a nyusziknak halálos, szóval ezt hagyd abba, csak engedd, hogy magától jöjjön ki.
A fölösleges szaporítás nem oldja meg a dolgot, sőt, veszélyesebb, mint ivartalaníttatni. Jó orvoshoz kell vinni, és nem lesz gond. Pont most van a legjobb korban a műtéthez, és az életét is meghosszabbítaná.
Olvass utána a torpenyul.hu ivartalanítással foglalkozó topicjában. Egyébként több nyuszit visz el a stressz, megv a hirtelen frontváltozás, mint a műtét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!