Tengerimalac allergia után a törpenyuszira is allergiás lehetek? /lent van a többi! /
3 éve kaptam egy tengerimalacot az egyik ismerősünktől..Rá 1 évre kiderült,hogy allergiás vagyok egy légtérben a malackámra.. Nem tudtam már tovább megtartani az allergiám miatt, ezért vissza adtam annak, akitől kaptam...Már régóta gondolkozom azon,hogy veszek egy kis törpenyuszit, ezért elmentem allergia vizsgálatra, és megkérdeztem ezt-azt. Ott aztmondták,hogy semmit nem mutat ki, de adnak nekem gyógyszert, hogy ha mgis vennék nyuszit, ne jöjjön ki... Szerintetek ha venném egy törpenyuszit, és bent lakna velem egy szobába (kicsi a szobám..) akkor lenne valami bajom?? +Allergia gyógyszert szednék. /:
Köszi az értelmes válaszokat!
Szia!!!
Sajnos ha tengerimalacra allergiás vagy, nagy valószínűséggel a nyuszi szőre is kiváltja az allergiádat. Ráadásul avval is számolnod kell, hogy a nyúl/ tengerimalac szénája is tartalmazhat rengeteg allergén anyagot. Ismerőseim között többen is vannak akik allergiásak a nyúlszőrre és ha átjönnek hozzám (van nyuszim) akkor az allergiás tüneteik rögtön előjönnek. Segíthetne kideríteni, ha valamelyik ismerősödnek lenne nyuszija és megnézni, hogy reagálsz rá. Én a gyógyszert nem ajánlanám, legalábbis ha nem muszáj, mert bár tényleg elmulasztja a tüneteket, de nem hinném, hogy ez a jó megoldás. Ha pedig bebizonyosodik, hogy kiváltja az allergiát a nyusziszőr, akkor gondolkozz valami kevésbé szőrös :) állaton. Szerintem az egészséged az első :)
TB által finanszírozott allergia vizsgálaton megnéznek nyúlszőrre is meg egy csomó állatkára, pollenre stb.
Menj el, csináltasd meg, az a biztos!
Addig pedig ne vegyél magadhoz nyuszit, amíg nincs biztos eredmény!
A 100 nyúllal egy szobában vagy?
Feltételezem, h nem. Egészen más kinti tartásban napi pár órát érintkezni a nyulakkal, mint abban a szobában aludni, ahol ők is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!