Tengerimalacomnak nagyon nagy kopasz folt van a fenekéné és a hátán. Tudtok javasolni valamit?
Figyelt kérdés
Hormonproblémára gondoltam, de látszik hogy nő neki vissza. Aztán észrevettem, hogy vakarózik is. Lefürdettük külső élősködőkre való oldattal, az javított a helyzeten, de csak visszajött. Most próbálkozunk megint, de hátha jól lesz. Az a gond, hogy van egy gyanúm rá hogy magának rágja le a szőrét, mert egy részen megvan a normál szőre, középen, de a többi részen csak kicsi, piheszerű. Vagy a másikra gondoltam, hogy esetleg ő tépdesné ki neki. Ilyen időben nem akarom hurcipálni dokihoz, meg ő javasolta ezt a fürdetést is. Valakinek nincs valami ötlete mi lehet ez? Ha tényleg magának csinálja, mit tudok vele kezdeni? Valami ötlet? Nem tetves, legalábbis nem láttam a szőrében vagy a vízben. Meg ha az volt is, már elméletileg kikezeltük. Egyébként jó étvágyú, élénk malacka. Nem is fogyott. Már tanácstalan vagyok.2014. jan. 4. 18:52
1/2 anonim válasza:
Szerintem meg kéne figyelned mondjuk este úgy nézed folyamatosan őket,hogy nem veszik észre és akkor megtudod miért van ez és akkor többet tudok segíteni és szerintem az orvos is
2/2 anonim válasza:
Könnyen lehet rühes, vagy atkás. Azt nem látod kívülről, sőt ha bemegy a bőr alá az annyira irritálhatja az állatot, hogy akár magának tépkedi a szőrét, véresre vakarja stb.
Vidd el egy olyan állatorvoshoz aki ért is a malacokhoz, mert egy fürdetéstől nem fog elmúlni a probléma.
Vagy ajánlom a SH Rodemectin cseppet, ami rühösségre jó malacoknál.
De mindenképp nézze meg szerintem egy hozzá értő orvos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!