Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Dzsungáriai törpehörcsög alá...

Dzsungáriai törpehörcsög alá föld?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A segítségeteket, tapasztalaitokat, véleményeteket (emberi módon) szeretném kérdezni. Bunkó, primitív válaszoktól kíméljetek légyszíves.

Nos.. :D a barátomnak szeretnék dzsungáriai törpehörit venni, mert vágyik egy kisállatra, és egy 18 éves fiúnak szerintem ez tökéletes kezdésnek. Az alomnál estem gondolkodóba, ugyanis akié a höri lenne, mondta hogy szívesen látná a járatait a kisállatnak stb:) mikor még kicsi voltam, a városi könyvtárunkban voltak hörik egy akváriumban, és alattuk tudom, hogy csak föld volt, kb úgy 30-40cm, és ott aztán volt járat dögivel. Vagy 2 évig úgy tartották õket, ebbõl kifolyólag gondolom, hogy nem árthat nekik. Én régen "tenyésztettem" is dzsungikat, tudok róluk mindent, éshát ugye az eredeti élõhelyükön is löszös-agyagoa föld van. Kivi vagyok ti mit gondoltok. Ha esetleg érdemes megpróbálni, szerintetek jó a bolti virágföld? És egy bolti állat hogyan viszonyulna a forgács után a földhöz, esetleg ha még fiatal a példány, minden jól megy? Válaszaitokat elõre is köszönöm! :))

2014. jan. 1. 16:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
13%

Nekunk volt, de forgacsban. Szerintem jobb a forgacs, hiszen az akvarium sem olyan,mint a termeszetes elohelyuk.

Vegyel kettot sztem,nem szeretnek egyedul,de ne fiu-lanyt,mert soha nem lesz vege a szaporulatnak.

2014. jan. 1. 17:03
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Előző válaszadónak: a hörcsögök magányos állatok! Kinyírják egymást, de szerintem ezt a kérdező is tudja. A föld kérdéshez nem tudok hozzászólni, nekünk forgács van alattuk.
2014. jan. 1. 17:09
 3/11 A kérdező kommentje:

igen, folelg a dzsungik. es ha mar part akarunk nekik, csak ellenkezo nemu lehet mert az egyforma nemuek verik egymast. (meg a kulonbozo nemuek is nehezen szoknak ossze neha)

koszonom valaszokat

2014. jan. 1. 18:14
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Különböző neműt ne tarts együtt, mert a nőstény legyengül a folyamatos ellésben és a kicsik is gyengébbek lesznek, valamint megölheti őket a mami és a papi közösen, főleg ha már kimerültek!
2014. jan. 1. 18:26
 5/11 Platypus ***** válasza:
100%
Láttam már földes terráriumot, nem szerencsés. Hamar bebüdösödik és nagyon nehéz tisztán tartani. Ha elkezded az egészet kilapátolni, akkor beomlanak a járatok és meg is fulladhat a hörcsög. Viszont láttam egyszer egy nagyon jó alagutas terráriumot mongol futóegereknél. Forgács, szalma és WC papír gurigák adták az alapját, az egerek ezeket úgy aprították fel, hogy összeállt egységes anyaggá és szabályos járatokat építettek belőle. Szerintem hörcsögnél is működőképes.
2014. jan. 1. 18:56
 6/11 anonim ***** válasza:
52%
tudom nem fontos de első válaszoló:terrárium
2014. jan. 1. 19:38
 7/11 anonim ***** válasza:
A föld hamar büdös lesz, nehéz és macerás takarítani, ráadásul azt terráriumban tudod úgy használni, hogy ne szóródjon ki. Így viszont befülled a levegő, nem szellőzik (tehát nagyon büdös lesz egy idő után). Ketrecet vegyél a hörinek, és forgácsot tegyél alá 3-4 cm magasan, az alomtálca magasságától függően. Én 7 éve így tartok hörcsögöt, és nagyon szeretik. :) Viszont csak és kizárólag egyet vegyél, mert akár tesókat tartasz együtt, akár nem, ivarérett koruktól kezdve ölni fogják egymást! Szaporítani pedig nem érdemes...
2014. jan. 1. 20:57
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
6-os válaszoló: a kedves kérdező is akváriumot írt a kérdésében, őt is figyelmeztesd már.
2014. jan. 2. 09:05
 9/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem nem szerencsés földet alátenni. Enyém alatt forgács van.

Èn a ketrecet ajánlom. Jobban szellőzik, könnyebb egy ketrecet kivinni a fürdőszobába mint egy terráriumot. Viszont van a ketrecnek is hátránya pl. kitúrják belőle a forgácsot.

Ha nem szeretnél két hörit a verekedések miatt folyton szétválasztani akkor csak 1et vegyél!

Remélem tudtam segíteni. Sok sikert a höri tartásához! :)

2014. jan. 2. 10:57
 10/11 A kérdező kommentje:
Koszonom kedves Platypus a valaszodat, kreativ es jo otletnek tunik, ki fogom probalni :)) persze a tobbieknek is koszi, mindenkinek ment a zold kez :))
2014. jan. 2. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!