Anyáék nem akarnak nagyobb állatot(kutya,cica. egyedül ellesz vagy kell neki társ?Büdös vagy nem?Milyen időközönként kell etetni és mivel?Fiút érdemes venni vagy lányt?
Legalább kettőt kell tartani, mivel társas lény! A legjobb, ha 2 fiút veszel, amik lehetőleg testvérek. Egyik állat sem büdös, ha megfelelően gondozzák!
A degu egyedül nem tartható. Nem tudom mennyi idős vagy, de 14 éves kor alatt tem is ajánlott degut tartani, mivel elég sok gondosságot, odafigyelést igényelés nem lehet mindenfélével etetni, mert könnyen megbetegszik. Az, hogy büdös e függ a ketrece méretétől, (minél kisebb, annál szagosabb), a takarítás rendszerességén. Minőségi pelletes táp és sok-sok széna kell neki, fűevő és nem magevő állat. Nálunk naponta 2x, reggel és este esznek. Az esti etetésnél pedig lecserélem a vizüket. A nemek között nincs sok különbség, de mindenképpen egyneműeket válassz! Bármilyen állatot is választasz, olvass utána jól a tartásának, hogy jó gazdája lehess!
2013. dec. 15. 11:40
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi,még 12 leszek és a szülinapomra akartam,de lehet hogy inkább más állat lesz nem degu.
2013. dec. 15. 19:11
4/6 anonim válasza:
Én nagyon bírom a deguimat 2 fiú és nagyon aranyosak :D szoktak birkózást játszani meg vicces csipogó hangjuk van és nagyon kíváncsiak! :D Nekem nincs gond az etetésükkel kapnak tápot és magokat meg jutalomfalatkákat :D zöldségeket nemnagyon esznek és kevés cukros dolgot lehet adni nekik! úgy ennyi én hetente takarítom néha előbb elég nagy ketrecet kaptak épp most :D futnak hörcsöggömbben és mókuskerekeznek állandóan. Ha odatartom a kezem kimászik a vállamra és mindig megszimatolja arr orromat olyan mintha puszit adna nagyon édes :D
2013. dec. 16. 19:16
5/6 anonim válasza:
ha mégis deguk lennének akk ne magokat adj nekik hanem szénát és (versele laga)chinchilla complete-et :)
am nekem két kis "fiacskám" van nagyon cukorborsók de felelősségteljesnek kell lenni! mert én már 14 vagyok és idén kaptam őket! jobb várni egy kicsit! vagy ilyen korban ajanlom a hörcsögöt vagy a halakat esetleg vmien egeret! de mindenképpen olyat ami nem társas állat mert ha nem és 2 kell belöle és esetleg fiu-lány és tesok akkor kettöt sem pislogsz és azt veszed észre hogy tele vagy belterjes kisrágcsálójkkal és nem tudod hova rakni öket. viszont ha a kicsiket elajandékozod akkor egy rakás gondot is rásozol a gazdira.. meg ugye ilyen koruan siman meg lehet unni az ilyen állatokat.. (a degut nem :D) SZERINTEM VÁRJ MÉG KB2 ÉVET! :) ( vagy ha most lesz allatkad akk nézz utana profi oldalakon a gondozasuknak és kérdezz szakértőket vagy engem.. (irhatsz privibe is :D)
2013. dec. 17. 19:26
6/6 anonim válasza:
Mindenképp vegyél egy hím és egy nőstény degut (mivel társas lények). Ha tisztitod a ketrecet akkot nem olyan büdösek, de egy idő után hozzá szoksz (hidd el). Számíts rá, hogy ha nőstényt és hímet tartasz akkor lesznek kicsik is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!