Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Ma vettem egy tengerimalacot...

Ma vettem egy tengerimalacot és a ketrece oldalában üldögél. Miért van ez, h megse mozdul? Talán alszik? :O

Figyelt kérdés
2009. nov. 21. 17:58
 1/8 anonim ***** válasza:

Barátkozik a környezettel, még meg van szeppenve. Amúgy, lehet hogy alszik, mert a tengerimalac nyitott szemmel alszik.

Barátkozz vele, simogasd, óvatosan vedd kézbe, etesd meg a kezedből valami finomsággal.

2009. nov. 21. 18:02
 2/8 anonim ***** válasza:
szerintem még nagyon fél. amikor én kaptam malackát, hetekig kivenni se nagyon tudtam mert egyből elkezdett menekülni, elbújt a házában ha csak meglátott. óvatosan lassan szoktasd magadhoz finomságokkal, pár hét alatt ha minden nap foglalkozol vele akkor már nem lesz ilyen kis rémült. sőt pár hónap múlva amikor már csak halotta hogy nyílik az ajtó és belépek, elkezdett nekem örömében füttyögni :) szóval kitartás! és ne őt hibáztasd, szegénynel biztos nem foglalkoztak eddig, és nem tudja hogy miylen jó a szeretgetés
2009. nov. 21. 18:03
 3/8 anonim ***** válasza:

Az én tengerimalacaim is így viselkedtek. Még új neki minden.:)

Amúgy jobb nekik ha többen vannak, nem tudsz neki venni egy társat?

2009. nov. 21. 18:07
 4/8 anonim ***** válasza:

Még uj nincsen hozzá szokva az uj környezethez ahogy elöttem irták! Ha tudsz vegyél neki egy társat és akkor kicsit bátrabban viselkednek. Mindenképpen EGYNEMÜT vegyél! Mert ha másik nemüt veszel elkezdnek szaporodni akkor külön kell tenni a hímet utana meg a kicsiket szoval ehez sok ketrec kell. Meg persze nehéz eladni/ajándékozni! Foglakozz vele minden nap beszélj hozzá hogy szokja meg a hangodat és lassacskán vedd a kezdbe etesd meg vmi finomsággal! Pár hét és sokkal másabb lesz!!

Sok sikert! :)

2009. nov. 21. 19:32
 5/8 anonim válasza:
szerintem is még fél és új neki a környezet, és az is lehet tényleg hogy alszik mert tényleg nyitott szemmel alszanak, az enyémek ketten vannak de ők is sokat üldögélnek de szerintem is jobban el van ha többen vannak akkor lenne baj ha már nem eszik az h sokat üldögél természetes
2009. nov. 21. 20:48
 6/8 anonim ***** válasza:

Semmi gond, a tengerimalacod teljesen normálisan viselkedik. :) Egy éve, mikor megkaptam a tengerimalacomat, az enyém is így viselkedett. Bekucorodott egy sarokba, nem evett valami sokat, de sokat ivott, bizonyára az izgalom miatt. Ez volt egy éve- és most? A malackám él és virul! Futkározik, visít, ha nem kap óránként sárgarépát, rágja a ketrecet, ásítozgat, jó az étvágya... :)

Ha elfogadsz tőlem egy tanácsot, akkor készítesz sok-sok fényképet és jópár videót a kisöregről, mert hamar megnőnek, és bár akkor is imádnivalóak, én azért bánom egy kicsit, hogy nem tudtuk megörökíteni abban a kis "létében" :) Puszillak!

2009. nov. 22. 12:40
 7/8 anonim ***** válasza:

nyitott szemmel alszik??? én sem láttam még az enyémet sosem aludni... akkor ezért???

a kérdezőnek: az enyém is kis vadóc volt, mikor a barátom hazahozta, de napok alatt kézhez szokott, ma már imád a mellkasomon pihengetni, burrog, nyalogat, dumál :) édes kis disznócska :)

2009. nov. 23. 12:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Figyi! Az enyémmel is teljesen ugyanez volt!1 hónappal ezelött...Úgy meg volt ijedve,meg sem mert szólalni!És ott ült egyhelyben és mozdulatlanul bambult előre.El sem tudtam képzelni,hogy bírja ki ennyi ideig,hogy hogy nem unja már....és annyiban bíztam,hogy majd oldódik idővel a hangulata.És pár nap elteltével így is lett!Nyugi!A malackád csak annyira meg van illetődve,hogy új helyre került,hogy azt sem tudja elképzelni,hogy hol a túróban lehet. Mért viszik onnan el,kik ezek az emberek,hová került...gondolj bele a helyzetébe,mintha ő lennél.Te csak beszélj hozzá szorgosan,és egyre bátrabb lesz.:)
2009. dec. 4. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!