Mit adjak a tengerimalacnak télen?
Szénát, de az legyen az alapkaja, éjjel-nappal, télen-nyáron mindig legyen előtte. Vegyél olyan tengerimalac tápot, amire rá van írva, hogy plusz C vitamint tartalmaz.
Télen a felsoroltakon kívül adhatsz neki például sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót, ezeknek a leveleit is.
Jó vitaminforrás a paprika (nem csípős), a sütőtök (nyersen), a cékla, a gyümölcsök közül a narancs, de a legjobb a kivi (héj nélkül).
Én muskátlis virágládában szoktam ültetni télen búzafüvet. Nekünk van otthon búzamagunk, de gondolom takarmányboltban is tudsz venni egy kilót. Nagyon hamar kinő, jó vastag lesz, és nagyra nő. Egy hét alatt már kinő akkorára, hogy már lehet belőle vágni. Kb. három visszavágás után már nem nagyon nől vissza, olyankor én újból ültetek. Sok vitamin van benne, ezt szokták ajánlani, hogy télen egyék fű helyett. Vagy fűmagot is ültethetsz ugyanígy virágládában, csak az lassabban nő, és egy visszavágás után már elszárad. Én két virágládányit ültetek egyszerre, és az ablakpárkányon tartom.
Ezen kívül vegyél a patikában, vagy a DM-ben Cebion- cseppet, ez tiszta folyékony C-vitamin. Ebből 4-5 cseppet szoktam adni alkalmanként néhány naponta. Ez fedezi a C-vitamin forrásukat. Ne a vízbe rakd, hanem csepegtesd rá mondjuk az uborkára, vagy az almára. Én így szoktam adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!