Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mennyi havonta egy törpenyuszi...

Mennyi havonta egy törpenyuszi fenntarartása? Mit kell neki venni? Hol a legolcsóbb?

Figyelt kérdés
Mely nagyáruházakban? Miskolci vok. És egyébként meddig élnek?
2009. nov. 18. 18:34
 1/10 anonim válasza:

Először is be kell szerezned egy ketrecet, ez lesz a legdrágább. Ezen kívül kell neki egy kis búvóhely a ketrecbe. Faforgácsot kell tenned alá alomnak, ami talán nagykereskedésekben a legolcsóbb, ahogy a széna is. Ezen kívül venned kell nyúltápot, amiből viszont nem éri meg a márkásat megvenni, az olcsóbban is ugyanaz van. Mellette mindenféle gyümölcsöt és zöldséget adhatsz.+ itatótál, ami higénikus. Nem tudnám pontosan megmondani mennyi egy hónapban, mert mindig változó. Évente oltásra kell vinni, mixomatózis ellen mindenképpen.

Hogy meddig él, az elég változó, de ha ivartalaníttatod, akkor elvileg tovább. Általánosan talán 6-8, de mindenhol mást írnak.

2009. nov. 18. 18:49
 2/10 anonim ***** válasza:

A Fressnapfban minden megtalálható ami az induláshoz szükséges:

hatalmas ketrec: min.100szor 50es), ne vegyél kisebbet mert úgy is kinövi.

Etető tál: (legyen nehéz kerámia mert akkor nem tudja majd dobálni)

Önitató: (csőrös ketrecre szerelhető) ez a leghigiénikusabb

Alomtálca: (Nora2) sarokra való kis helyet foglal

Szénatartó: (külső) így nem fog belemászni

Széna: (mindig jó illatú és zöld legyen)

Eleség:(Cuni Complet) jó minőségű minden pelletálva van így nem válogat, szőrcsomósodás gátlót is tartalmaz

Fapellet alomnak: (fresiből) mivel a forgácsra allergiás lehet illetve a légutaknak sem tesz jót.A fapellet jó szag és nedvességmegkötő, kevés kell belőle az alomtálcába.

Fésű: sűrűfogú kefe vedléshez

Karomvágó giotin:1-2havonta vágni kell a karmait

Játékok:(jutalomfalatos labda, fajátékok)szeretik a wcpapír gurigákat is.

Zöldség/gyümölcs:(csak keveset) salátát és kbetűs zöldségeket nem ehet.

Az alapcsomag minimum 20ezer forint.

Évente/félévente(a szúnyogszezon meghosszabbodása miatt) oltás kötelező

Ha ivartalaníttatod a nyuszid 6évnél biztosan tovább fog élni.

2009. nov. 18. 23:52
 3/10 anonim ***** válasza:
Jaj, kimaradt a zárójelben lévők csak ajánlások, nekem ilyenek vannak.
2009. nov. 18. 23:53
 4/10 anonim ***** válasza:

Szóval mindent leírtam csak a kérdésedre nem válaszoltam:

Havonta 1000ft körül (de változó ebből 500 a széna a többi a zöldség, ezt mikor hogy oldom meg.

Az előbb kimaradtak a fogkoptatók, ami lehet valamilyen faág (fűzfa), vagy édesített gipsz is (banános, almás)

Nyalósó: ezt nyula válogatja

2009. nov. 18. 23:57
 5/10 anonim ***** válasza:

A Fressnapf szerintem elég drága.

Én is miskolci vagyok és nekem is van törpenyulam, én sima kiskereskedésben vettem anno a terráriumát, mostanság a magvakat+nyúltápot a vasgyári piacon veszem, ezerszer olcsóbb kilóra kimérve, mint az előrecsomagolt dobozos tápok és így úgy állítom össze magamnak ( ill. a nyuszinak) a keveréket és azokból a magvakból amikből én akarom.

Forgácsot pedig ha van ismerősöd, tudsz szerezni telephelyről zsákszámra minimális összegért.

Nyáron meg ott a Bükk, irány a füves fennsík és szedheted a szárítani való füvet :)

2009. nov. 19. 00:09
 6/10 anonim ***** válasza:

Még annyi, hogy ha nem viszed ki oltani sem kell és ivartalanítani sem muszáj.

A fogkoptatók és egyéb "luxuscikkek" pedig teljesen felesleges kiadások.

(Ráadásul az enyém pl. rá sem néz a fogkoptatóra, hisz az nem kaja :DD )

2009. nov. 19. 00:10
 7/10 anonim válasza:
Dehogynem kell oltani, ha nem viszi ki. A betegséget szúnyogok terjesztik. Ha te tudod garantálni, hogy egy szúnyog sem kerül a nyulad közelébe, hát ne oltasd be. A nyúlvérzés ellenit tényleg nem muszáj.
2009. nov. 19. 01:40
 8/10 anonim ***** válasza:
A nyúl nálunk családtag úgy gondolom igenis áldozni kell rá és mindent meg kell tenni az egészsége érdekében, ráadásul a törpenyulak direkt hobbi tartás céljából lettek tenyésztve, ezért nem annyira ellenállóak mint a házi nyulak. A minőségi táp igenis fontos, és a fogkoptató is ha nem hajlandó fát rágcsálni, mert ha túl nőnek a metsző fogai lehet menni azt is vágatni az orvoshoz, és az nem kis kiadás.
2009. nov. 19. 16:10
 9/10 anonim ***** válasza:
Ehet K betűs zöldségeket csak hasmenése lesz tőle. Nekem a tenyésztő azt mondta, hogy vigyázni kell a K betűs zöldségekkel, mert ha sokat adunk a nyuszinak hasmenése lesz tőle.
2009. dec. 22. 17:58
 10/10 anonim ***** válasza:
Fogkoptatónak elég a széna, ami mindig legyen előtte.
2009. dec. 22. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!