A patkányok mennyire simizhetők, vakargathatók, barátságosak? Hogy ragaszkodnak a gazdihoz? Aki tartott már degut és patkányt is, mi a különbség a kettő között ebben a tekintetben?
Degut tartottam, de kiderült, hogy a porallergiám miatt nem lehet már. Helyettük szeretnék két patkányt.
A deguk nagyon kezesek, szeretik, ha simizik őket, jönnek az ajtóhoz, ha hazaérek, rohannak ki hozzám, elbújnak a pulcsiban, és nagyon ritkán harapnak, kajával megvesztegethetőek,stb...:)
A patkány mennyire barátságos?
Előre is köszi annak, aki válaszol :)
Köszönöm :)
Sajnos nem csak az alommal van gond, hanem szinte az összes fűféle pollenjére allergiás vagyok, és a deguknak pedig a széna és a fű az alapvető tápláléka, nem tudom nélkülözni. :/
Nekem volt degum is, most patkányaim vannak. Sokkal ragaszkodóbbak, kedvesebbek mint a deguk. Elvárják a napi törődést, a játékot, ha hazaérsz már a ketrec ajtót rágják, hogy kijöhessenek hozzád. Ők tényleg a családjuk részeként szeretnek. Volt rá példa, hogy kiszöktek a ketrecükből mert rosszul csuktam be az ajtaját és reggel mellettem aludtak! Sőt, ha jó idő van kimehetsz velük a szabadba is játszani, mert nem szöknek el, ha meg mégis felfedeznének akkor visszahívhatók. Nagyon gyorsan tanulnak, trükköket taníthatsz nekik, de a mindennapi játék során is megfigyelhető az intelligenciájuk. Nagyon jó a problémamegoldó képességük. Minden patkány más személyiség.
Ha nem valami kígyókajának szánt vagy idősebb bolti patkányt veszel, akkor sose fog megharapni. Csak azok agresszívak közülük, akiknek rossz tapasztalatai vannak az emberekkel, nem voltak kézhez szoktatva. Mindenképp tenyésztőtől szerezd be őket.
A patkányok nagy része is porallergiás, szóval muszáj alájuk pormentes almot rakni. Erre a legjobb a papír és a, kukoricacsutka alom. Most találtam a Fressnapfbe kender almot, ami allergiásoknak jó. Eddig nagyon bevált, azt is csak ajánlani tudom. Multifit a márkája. A szénát nem eszik, nagyon poros és élősködők is lehetnek benne, ezért nem ajánlott adni nekik megfelelő tisztitás, előzetes "kisütés" nélkül.
Egy szó mint száz, a patkány porallergiás akár csak te, szóval úgy sem rakhatsz alá poros almot, nagyon barátságos és ragaszkodó, a legtöbben imádják a dögönyözést, simogatást. Csak ajánlani tudom őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!