Megbolondult az aranyhörcsögöm?
Hörcsögöt egyedül tartunk, mert erős területvédő ösztönük van és nem tűrik meg egymás társaságát, maximum a párzás időszakában, addig és nem tovább!!!
Ezt pedig ki kell tapasztalni hogy mikor tüzel a nőstény, de gondolom szaporítani nem akarsz...!
Még testvérek sem tűrik meg egymást, max. 3-4 hetes korukig lehetnek együtt, tovább semmi esetre se, még akkor se ha két lány testvérről van szó!!!
Végzetes sebeket ejthetnek egymáson, meg is ölhetik egymást! Még akkor is amikor látszólag úgy tűnik jól megvannak, a legváratlanabb pillanatban is azonnal kinyírhatják egymást!!
Szóval nem a hörcsögöd bolondult meg, hanem te vagy tapasztalatlan a hörcsögök tartását illetően!!
De ha szereted őket annyira, akkor semmi esetre se várd ki azt hogy baj legyen, hanem fogadd meg a jó tanácsot, hogy egy aranyhörcsögöt egy ketrecben tarts!
Lehet akár több hörcsögöd is, de mindegyiknek külön ketrece legyen akkor. És akkor tart több hörcsögöt ha meg tudod mindegyiknek adni a külön ketrecet és olyan ketrecet ami számukra megfelelő méretű: minimum 70 cm hosszú és 45 cm széles ketrec jó egy aranyhörinek amiben alap kellék a házikó és a minimum 20 cm-es átmérőjű mókuskerék!
Nekem 3 aranyhörcsögöm van mindegyiknek külön ketrece van, mindegyik más és más kis személyiség, és mindegyiket önmagukért szeretem, azért is érdekesebb számomra többet tartani mert mindegyik más és más és mert tudom hogy tőlem mindent, a legtöbbet kapják meg amit hörcsög megkaphat!
Remélem, tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!