Degu alá mit raktok a ketrecbe?
mi faforgßacsot tettünk és ugye fontos hogy sok szénája legyen.
de most ezt a fa granulátumot tesszünk, és sokkal szagtalanabbak lettek.
fontos még hogy legyen nekik homok amiben fürdenek.
én nem teszek alá graduátumot, és szerintem széna se fontos, hogy legyen... szabadon sem hiszem, hogy Dél Amerikában első dolguk szénaboglyát keresni.
én csíkokra szaggatott újságpapírt teszek alá, imádja. kezdetben volt faforgács, de drága, és csak kifötri. papírt nem tudja kifötörni, és látszólag jobban is örül neki, h tud benne futkosni, úgy h aztse tudja merre megy.
homokot pártolom, de nem állandóan, csak pl havi 2x fürdetés képp. régen használtam, de a steril homok sem olcsó, ugyh leszoktam róla. amit még imád, az a papírzsebkendő. legalább is az enyém ölni tudna érte. este bebugyolálja vele magát, és azzal alszik :) aranyos.
faforgácsot, szénát és macskaalmot
a macskaalmot egy állatkereskedésben ajánlották és bevált(felissza a pisit,elnyeli a szagát és szívesen ásnak, kaparnak, fürödnek benne a deguk)
egy zsák macskaalom nagyon sokáig elég, vékony rétegben is elég a tálcára szórni
a legolcsóbb macskaalomtól se lett semmi bajuk, bármilyen minőségű jó
két, többszintes hörcsögketrecet szereltünk össze deguketrecnek, az egyik ketrec tálcájába macskaalmot és szénát teszek,ebben fészkeket építenek, játszanak benne és amíg friss a széna,esznek is a szénából
a másik ketrec tálcájába pedig faforgácsot teszek a macskaalomra, főleg ezt a tálcát használják wc-nek
papírzsebkendőt a ketrecre szoktam felkötni,onnan szokták lerágni, letépni és ezt is beleépítik a fészkükbe vagy beviszik a házukba
az újságpapírt csak azért nem használok, mert túl hangosan tépik szét a deguk, gyakran éjszaka kezdtek papírból fészket építeni és ez zavarta a lakótársat
homokot csak ritkán teszek be, mert az egyik degu szeme érzékeny és a homokfürdőzés után rögtön kiviszem a tálat (pár óra múlva úgyis wc-nek használják már homoktálat is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!