Egyiptomi tüskéshátú egereimmel probléma van, valaki találkozott már hasonlóval?
Sziasztok!
Kezdetben kaptam 2 egeret,nemüket nem tudom,de elvoltak egymással nem verekedtek és nem is szaporodtak.
Majd az egyik a semmiből hirtelen elpusztult.Nem volt idős,picinek kaptam őket,még 1 évesek se voltak,amikor ez történt.
Utána vettem hozzá még 3 kicsit,hogy ne legyen egyedül,mert társas lények.Ez kb. 1 éve történt,és most a "legidősebben" kívül,mindegyik elpusztult,az utolsó abból a 3-as alomból pont most.
Semmilyen előjele nincs,eszik-iszik,ugrál,játszik.Majd pár óra múlva beszűkül a szeme,egy helyben gubbaszt,szépen csökken a testhője és a végén elpusztul,de ebben a stádiumban már izomgörcsei vannak.Rossz ránézni szegényre :(
Állatorvosnál voltunk az elsővel,de nem nagyon tudott mit kezdeni vele,azt mondta,hogy szerinte kihűlt.Ez múlt télen volt,de azóta nyáron is pusztult el 2 is.
A helyüket rendszeresen takarítom,forgács van benne,van búvóhelyük, Versele laga tápot esznek és az itatójukat naponta cserélem.
El fogom küldeni boncolásra a tetemét,mert nagyon érdekel mi lehet ez,és nagyon szeretem őket és nem akarom,hogy kimúljon így az összes.
Esetleg,ha valaki találkozott már ilyennel,tudna segíteni?
Szia!
Ha állatkeresedésből vannak, amire mérget vennék, hiszen nem tudtad a nemüket sem, valószínűleg beltenyészett egérkéket vettél és ez vezetett a korai halálukhoz. Legközelebb keress egy tenyésztőt és tőle vásárolj állatokat. Sajnos a boltokban nagyon felelőtlenül bánnak az állatokkal. Egyszer vettem boltból tüskésegeret, elvileg fiú volt, de két hét nálam tartózkodás után 4 csöppségnek adott életet. Sajnos ezek közül 3 fiatalon elpusztult, egy még születés után, egy kb 1 hetesen -a tesói agyonnyomták szegényt- és egy fél évesen. Csak egy lány maradt meg közülük, ő viszont 4 évig élt, és pár nappal az anyja halála után ő is elpusztult.
A tenyésztők biztosan azt a nemet adják, amit kérsz, nem pároztatnak közeli rokonokat és nem adnak el vemhes nőstényeket!
Köszi a választ!
Igen, AlphaZoo-ból vettem őket,mert annyian voltak,hogy a kígyóknak akarták adni őket,így hoztam el az utolsó hármat.Az első kettőt meg ajándékba kaptam,de szerintem azt sem tenyésztőtől.
Legközelebb tenyésztőtől vásárolok az biztos,remélem az utolsó nem fog elmenni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!