A törpehörit le leht szoktatni vagy megelőzni a ketrec rágását?
A terrárium is nagyon jó.Ez tapasztalat,már régóta tenyésztek hörcsögöt és mindig terráriumban voltak.A terráriummal elkerülhető dolgok:
-A hörcsögnek le szakadhat a lába vagy a feje,ha a rács közé dugja.(ismerősöm tapasztalata)
-A rágás is megelőzhető,ami miatt kisebesedhet a hörcsög
szája.
Szóval én terráriumot javasolok.
Leírom a tartásukat:
Igényeik:20-25 fokon érzik magukat jól.A ketrecük vagy terráriumuk minimum 30*30*30-as legyen.KÜLÖN KELL ŐKET TARTANI!!!Szükségük van itatóra,tévhit,hogy nem!Az 5-10 cm mély forgácsot szeretik,mivel ebben áshatnak.Éjszakai állatok,ezért nappal hagyni kell őket,délután vagy este lehet őket simizni.Persze lehet előbb is,ha kilyön a helyéről.
Kellékek egy hörcsögnek:min. 30*30*30-as ketrec vagy terrárium,egy 50-100 ml-es itató,2 porcelán tálka,házikó
Játékok:futókerék,plusz emelet,felakasztható kis labda,WC papír guriga
Kerüld a műanyag játékokat!!!
Takarítás:Elég hetente 1 alkalommal takarítani a helyüket.Havonta ki kell ecetezni!Amit már fent írtam 5-10 cm forgácsot használj.
Etetés:Magvak:Hetente 56 gramm szükséges,ez napi 8 gramm.
A boltokban árulnak hörcsögöknek kikevert tápokat,ezekben vannak vitaminok(általában D3,E,C vitamin)is.Imádják a fürtös kölest!Az olyan tápot TILOS odaadni amiben kukacokat,petéket és bogarakat veszel észre!Mindig tartsad légmentessen a tápokat,ha tudod.
Ehető magvak:fürtös köles,köles,búza,tritikálé,repce,borsó,kukorica,szotyoládé,l
enmag,cirok,bükköny,dió,mogyoró,földimogyoró,tökmag
Zöldségek,gyümölcsök,zöldek:Heti 40 gramm szükséges,ez napi kb. 5,7 gramm.Mindig mosd meg,magozd ki,töröld meg és vágd apró darabokra a zöldségeket/gyümölcsöket/zöldeket,és csak ezután add oda a hörcsögeidnek.Zöldségek:Minden,kivéve a K-betűvel kezdődőket,a nem bio salátát és a retekféléket.Gyümölcsök:Minden,kivéve a keletieket és a savasakat.Zöldek:petrezselyem,kaporlevél,fű,tyúkhúr
Állati fehérjék:Heti 10 gramm kell,ez napi 1,4 gramm.Ehető állati fehérjék:élő tücsök,élő lisztkukac,tejföl,főtt natúr hús,főtt natúr tojás,natúr zsír,nem penészes sajt,túró
Kiegészítő táplálékok:hörcsögcsemege,csontszáraz kenyér,száraz tészta,háztartási keksz,babapiskóta
TILOS ADNI!:gyógyszeres nyúltáp,sós/fűszeres ételek,penészes sajtok,édességek,K-betűs zöldségek,kimagozatlan gyümölcsök,keleti gyümölcsök,savas gyümölcsök,retekfélék,nem bio saláta,főtt tészta,nem csontszáraz kenyér,pékáruk,tejszín
A hörcsögök nem sétáltatható és fürdethető állatok!
Ha van még kérdésed írj privátban:)!
2. válaszoló azért az túlzás hogy leszakadhat a feje vagy a lába ha rács közzé dugja amúgy ha már a feje kifér akkor már ki is mászik:D
és kedves kérdező nekem is ketrecem van igen szokta néha rágni de nincs semmi baja a fogának és olyan hangosan viszont nem rágja hogy bárkit is zavarna. De amúgy megelőzhető ha van bent neki elegendő játék, akkor nem rágja :D (tapasztalat)
1. vagyok
Mondjuk az én hörcsögömnek beszorult a lába valahogy és utána egy picit sántított de egy nap alatt meggyógyult neki.
basszus.. hát hörcsög.. ami ugye rágcsáló.. szval mindent rág...xD az enyém is rágja... ennyi.. sem
mi baja nincs.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!