A nyulam csak tápot hajlandó enni. Mit lehet tenni ellene?
Próbálkoztam azzal, hogy nem adok neki tápot másfél napig, de csak koplalt. Se szénát, se szalmát nem hajlandó enni, pedig az kéne, hogy legyen a fő táplálékforrása. Több helyről is vettem neki szénát, de egyiket sem hajlandó elfogyasztani.
Valami alternatíva? Esetleg ötlet, hogy hogyan lehetne visszaszoktatni a szénára?
A szalma nem is helyettesíti a szénát, de az elég baj, hogy nem eszik semmi szénát:s
Nincs esetleg gond a fogaival?
A szalma nem jó széna helyett. Szinte nulla a tápértéke.
Mekkora a nyuszi? Ha van már 3 hónapos, akkor friss fűvel is próbálkozhatsz, de csak fokozatosan, először csak egy keveset.
Széna mindig van előtte, tele van rakva vele a tartó, de azóta nem nyúl hozzá, mióta adtunk neki tápot. Írtam is a kifejtésben, hogy egyszer másfél napig nem kapott tápot, de akkor sem volt hajlandó szénát enni. Ez már 2 hete megy.
A fogaival semmi gond nincs ránézésre, van neki a ketrecben rágókő, meg a rácsot is folyton rágja.
Már 4 hónapos, de a belvárosban lakunk, szóval friss fűhöz nem igazán tudunk hozzájutni. Gyümölcsből és zöldségből milyen alternatíva jöhet szóba, amit nagyobb mennyiségben ehet?
A probléma megoldva, ha esetleg másnak is lenne hasonló gondja. Bár meglehetősen időigényes:
A szénából 5-6 szálat összesodrok, és odaadom neki a kezemből. Úgy hajlandó megenni. A kicsit szárazabb, keményebb szénákat pedig nem is kell sodorni, azokat megeszi önmagában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!