Ez komoly sérülés? Csak seb, vagy el is tört a lábujja? (degu)
Figyelt kérdés
Valószínű, hogy egy másik degu harapta meg a lábát (mert éppen összeszoktatás zajlik, és a két ketrec nem mindenhol érintkezik egyformán közel). Úgy vettem észre, hogy a ketrecen belül egy csomó helyen vérfoltot találtam.
Ezzel el kéne vinni orvoshoz, vagy várjak vele, hátha rendbe jön, és ha nem, akkor vigyem?
Itt vannak a képek:
2013. okt. 22. 13:50
1/5 anonim válasza:
Rá tud állni rendesen? Ha igen, és ugyan úgy megy is, nem fájlalja, szerintem nem kell elvinni max. fertőtlenítsd kicsit le.
2/5 anonim válasza:
Meg van dagadva az ujja szegénynek, eleinte Betadine-ozd neki. Néhány nap alatt javulnia kell. Ha nem javul és sántít is, akkor vidd el dokihoz. Addig is próbálj meg olyan dolgokat kiiktatni a ketrecből, amiken ugrálhat, amikről leeshet, mert most lehet nem tud olyan stabilan közlekedni. Inkább kint szaladgáljon. Úgy jobban is lehet látni, hogy hogy javul, mennyire használja azt a lábát. Nálunk is volt többször, hogy megharapták egymás lábát, sajnos ez előfordulhat. Amúgy általában elég jól gyógyulnak az efféle sérülésekből. Kicsi esélyt látok arra, hogy doki nélkül ne gyógyulna meg.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, remélem, hogy tényleg meggyógyul, mert most sokkal jobban be van dagadva neki, mint eleinte, és gennyes is, de bekentem Betadinnal. Mostmár leesett neki a körme is, és nagyon csúnya szegénynek a sebe :/
2013. okt. 24. 20:59
4/5 A kérdező kommentje:
Egyébként rá tud állni és tud kerekezni is, de nem olyan gyorsan, mint a társa. Az ételt viszont nehezen tudja megfogni.
2013. okt. 24. 21:00
5/5 anonim válasza:
Én azért elvinném orvoshoz ha hamarosan nem javul de remélem jobban lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!