Albínó törpehörcsög született, mit kell tudni róla?
Figyelt kérdés
Beteg lesz, talán nem fog életben maradni sokáig? Sajnos nem tudunk 7 db kishörit megtartani, elajándékozni 4-et fogunk, 3-at be szeretnénk vinni az állatkereskedésbe.
Mitől lett egy darab albínó? Talán a felmenői között lehetett?
Remélem nem lesz fogyatékossága, vagy vak, ami korlátozná az életet, nagyon sajnálnám. :(
2013. okt. 20. 16:19
1/5 anonim válasza:
Az albínót veheted úgy, mint színváltozat. Ez a természetben hátrány lenne neki, de mivel kiskedvencként tartod, nem jelenthet problémát.
3/5 anonim válasza:
Az albínó egy színváltozata. Pearl néven van számon tartva. Sokan keresnek ilyen színűt, nekem sose sikerül úgymond a fehér kölyök! :D
4/5 A kérdező kommentje:
Az albínóság az egy pigmenthiányos betegség. Azért gondoltam arra, hogy más betegsége lehet emiatt. Olvastam, hogy valakinek a hörcsöge vak lett.
2013. okt. 22. 21:26
5/5 anonim válasza:
A pigmenthiány nem olyan "betegség", mint mondjuk hogy rákos vagy béna. Csak nem termel a szervezete színanyagot és ennyi. Annyiban igazad van, hogy az albínóknak a szemük érzékenyebb lehet a fényre. De ez nem jelent semmit, ugyan olyan minőségű életet élhet mint a többi hörcsög. A szervezetük attól még ugyan olyan, csak más a szőr és szem színük. A fehér egér sem kevesebb semmiben a színes egerektől, pedig az is az albínósága miatt fehér. Ugyan így van ez a hörcsögöknél is, csak náluk nem olyan gyakoriak az albínók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!