Hirtelen, pár nap alatt duzzanat nőtt a malacom alhasán, elvittem állatorvoshoz, de nem tudta biztosra megmondani, hogy tályog vagy daganat. Kicsit megvágta, de nem volt gennyes, azt mondta inkább daganat, de ha mégis felfakadna, akkor tályog és vigyem vissza és kitisztítják. Volt valakinek hasonló tapasztalata, hogy nem lehetett elsőre megállapítani? Holnap mindenképp elviszem egy másik orvoshoz, mert akihez most vittem, nem tudott jobb megoldást mondani, csak annyit hogy várjak, és ha mégis daganat, akkor el kell altatni, de én mindent meg akarok tenni amit tudok, és azt olvastam, hogy a nagyobb daganatok is műthetők.
Szia nem akarlak megrémíteni , de igen lehet... Nekem is volt malackám, és 1 hét alatt tök nagy csomo szerű "izé" nött a hátán...
Először csak azt hittük hogy összeállt a szőre, mert hosszúszörű volt, de elvittük dokihoz, aki megálapította hogy daganatos.. Nem adott neko sok időt, és a malacka idős is volt, tehát inkább elaltattuk ...
De azt sem értem, hogy minek vagdossa, amíg nem tudja, hogy mi az. Egy tűvel szoktak szövetmintát venni, vágás csak azután jön, ha kiderül, hogy az orvos mivel is áll szemben.
2013. okt. 6. 15:15
3/6 A kérdező kommentje:
Az enyém még nem túl idős, még élhetne, ezért meg akarok kérdezni egy másik orvost is, hátha tud rajta segíteni. Ha öreg lenne, meggondolnám, de elég életerős kis malacka, 4 éves és még semmi baja nem volt eddig, szeretném ha egy pár évig még velem maradna. Köszi a választ!
2013. okt. 6. 15:16
4/6 A kérdező kommentje:
Végleges altatásra gondolt, és én is haragszom, hogy megvágta, mert be sem tapasztotta, azt mondta kenegessem valamivel és tisztogassam de így is belemegy a kosz, és félek, hogy elfertőződik.
2013. okt. 6. 15:18
5/6 A kérdező kommentje:
Amúgy azt mondta, emlődaganat és mivel ilyen gyorsan megnőtt, valószínűleg rosszindulatú.
2013. okt. 6. 15:20
6/6 anonim válasza:
Keress fel egy egzotikus állatokra szakosodott állatorvost, ha van rá lehetőséged, akik szakszerűen vesznek mintát a duzzanatból.
Egyébként meg lehet műteni a malacokat is, el lehet távolítani a daganatot.
Nekem gyanús, hogy pár nap alatt kifejlődne egy daganat. Meg az is, hogy mit vagdossa ez az állatorvos. Így még el is fertőződhetne a seb, amit csinált.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!