Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért mondja sok ember még...

Miért mondja sok ember még mindig azt, hogy tök okés szociális állatokat egyedül tartani?!

Figyelt kérdés

Nem értem, miért nem lehet megérteni, hogy vannak állatok amik nem érzik jól magukat egy fajtárs nélkül, még ha minden nap órákat foglalkoznak is velük. Pl: tengerimalac, patkány

Sokan még mindig azt javasolják, hogy nyugodtan vegyen egyet az ember, mert neki volt egyedül és jól érezte magát, boldog volt.

Hát hogy ne lett volna boldog az a szerencsétlen amikor látott, hogy valaki végre foglalkozik vele, miután egész nap egyedül ült a ketrecében?! Te se szeretnél egyedül élni egy lakásban úgy, hogy az egyetlen akivel "kommunikálhatsz" egy tengerimalac!

Értsétek meg, hiába látszik boldognak az az állat, társak nélkül nem élhet teljes életet. Ha volt olyan, hogy mégis egyedül tartottál szociális állatokat, tanulj a hibádból és többé ne kövesd el. Csak a kedvencednek okozol szenvedést az önzőséged miatt.

Köszönöm, hogy elolvastad!

2013. okt. 2. 18:32
 1/8 anonim válasza:
4%
:'( Valaki odaengedte Maszatkát a gép elé?
2013. okt. 2. 18:43
 2/8 anonim ***** válasza:
92%
azért, mert sok ember hülye.
2013. okt. 2. 18:53
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen,hülyék és makacsok.Én is ilyen emberekkel szoktam küzdeni a fórumon,de csak csekély részük érti meg az igazat:(.Én sem értem miért nem fogadják el ezt a tényt és miért hiszik,hogy boldogak egyedül.
2013. okt. 2. 21:28
 4/8 anonim válasza:
Nekem tényleg volt tengerimalacom akit Maszatkának hívtak!Amikor gyerek voltam ,akkor még ennyit sem lehetett tudni a kisállat tartásról, mint most. Szerintem pár év, és valóban kiderül, hogyan lehetne a legboldogabb életet biztosítani kedvenceinknek. De sajnos azzal hogy kiszakítjuk környezetükből (vagy már ugye ilyen környezetükbe születnek), az akkor is a az evolúciós ösztöneik fejlődésük elleni "merénylet". De mit van mit tenni, tasrstunk kutyát bezárva egy lakásban egész nap (esetleg kössük meg), menjünk a gyermekeinkkel állatkertbe (mintha börtön-látogatásra mennénk), hízlaljunk disznót egy pajtában, fejjünk a tehenünket, és vegyük el a mézet a méhektől! Az ember mát csak ilyen, és -sajnos- én is ilyen vagyok. Nem szeretném, de lépten nyomon kizsákmányolom az állatokat, legyen az házi kedvenc, vagy haszonállat :(
2013. okt. 3. 07:34
 5/8 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Azért nem ugyan az, ha egy állatot kedvtelésből tartanak, mint hogy tápláléknak. Ha veszel egy kiskedvencet, az a minimum, hogy a tőled elvárható legjobbat próbálod neki nyújtani. Ha az ő boldogságához egy társ kell, akkor kötelessége az embernek társat venni mellé. Persze ha nem tudtad, nem lehet elítélni, de ma már lehet tájékozódni a netről és mindenki tudja, hogy nem szabad őket egyedül tartani. Mégis sokan ragaszkodnak a saját nézeteikhez és nem érdekli őket, hogy ezzel az állatkájukat kínozzák. Bevallom, mikor kicsi voltam, nekem is volt degum egyedül. Akkor még ritkák voltak a deguk mo-on, nem volt internetünk, így az állatkereskedésben kértünk tanácsot.. persze azt mondták, nyugodtan lehet egyedül tartani. Mostmár tudom, hogy hülyeség volt és hiába élt sokáig a degum egyedül, látszólag boldogan, nem tartanék magányosan szociális állatot soha többé.

2013. okt. 3. 15:49
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert vannak emberek, akik ostobák. És ha szólsz nekik kedvesen, hogy ez nem jó, akkor ne szólj bele, ő tudja. Méghozzá jobban. Én meg sajnálom az állatkát. Az első patim nekem is egyedül volt - pont úgy voltam vele, mint te a deguval: nem volt elterjedt háziállat, internet nuku, szakkönyv a mai napig nincs magyar, ami jó és kifejezetten a patikról szólna, én meg előtte hörit tartottam és azon az elven a patit is egyedül tartottam. De időközben bekötötték nálunk a netet, sokat olvastam sé tanultam a patikról, megfogadtam aj ó tanácsokat, ne beszóltam ,hogy én jobban tudom... és a soron következő patijaim már megfelelő élelemmel és megfelelő társasággal voltak ellátva. Nem értem, miért kell mindenkit leugatni, aki jót akar :(
2013. okt. 3. 17:08
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbben úgy vesznek állatot hogy utána sem néznek semminek. Azt sem tudják mekkora helyen hogyan kellene tartani, mit ehet, mit nem, stb. Szóval nem csoda.
2013. okt. 4. 01:07
 8/8 anonim válasza:
Az előttem válaszolónak igaza van. Sokan azt hiszik a kisállatokra, hogy bármilyen ketrec jó nekik, csak táp és víz kell és elvannak boldogan a ketrecbe. Azt meg főleg nem tudják hogy van olyan állat amit szigorúan párban\egyedül kell tartani. Nem veszik figyelembe a kisállat igényeit.
2021. máj. 29. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!