Miért mondja sok ember még mindig azt, hogy tök okés szociális állatokat egyedül tartani?!
Nem értem, miért nem lehet megérteni, hogy vannak állatok amik nem érzik jól magukat egy fajtárs nélkül, még ha minden nap órákat foglalkoznak is velük. Pl: tengerimalac, patkány
Sokan még mindig azt javasolják, hogy nyugodtan vegyen egyet az ember, mert neki volt egyedül és jól érezte magát, boldog volt.
Hát hogy ne lett volna boldog az a szerencsétlen amikor látott, hogy valaki végre foglalkozik vele, miután egész nap egyedül ült a ketrecében?! Te se szeretnél egyedül élni egy lakásban úgy, hogy az egyetlen akivel "kommunikálhatsz" egy tengerimalac!
Értsétek meg, hiába látszik boldognak az az állat, társak nélkül nem élhet teljes életet. Ha volt olyan, hogy mégis egyedül tartottál szociális állatokat, tanulj a hibádból és többé ne kövesd el. Csak a kedvencednek okozol szenvedést az önzőséged miatt.
Köszönöm, hogy elolvastad!
Utolsó!
Azért nem ugyan az, ha egy állatot kedvtelésből tartanak, mint hogy tápláléknak. Ha veszel egy kiskedvencet, az a minimum, hogy a tőled elvárható legjobbat próbálod neki nyújtani. Ha az ő boldogságához egy társ kell, akkor kötelessége az embernek társat venni mellé. Persze ha nem tudtad, nem lehet elítélni, de ma már lehet tájékozódni a netről és mindenki tudja, hogy nem szabad őket egyedül tartani. Mégis sokan ragaszkodnak a saját nézeteikhez és nem érdekli őket, hogy ezzel az állatkájukat kínozzák. Bevallom, mikor kicsi voltam, nekem is volt degum egyedül. Akkor még ritkák voltak a deguk mo-on, nem volt internetünk, így az állatkereskedésben kértünk tanácsot.. persze azt mondták, nyugodtan lehet egyedül tartani. Mostmár tudom, hogy hülyeség volt és hiába élt sokáig a degum egyedül, látszólag boldogan, nem tartanék magányosan szociális állatot soha többé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!