Szerintetek melyik jobb?
A húgom hörcsögeitől agybajom van. Büdösek, pedig 2 naponta takarítjuk, stb. Este nem lehet tőlük aludni...
Nekem halam van, az a tuti. xd
De sztem tengerimalac.
Inkább hörcsög. Ha a szagot vesszük alapul, akkor a tengerimalac nagyobb, tehát több bűzt termel.
Szerintem a hörcsög aranyosabb (na meg nem is tud akkorát harapni).
tengerimalacból kettőt kell tartani, mert erősen társas állat. és sokkal nagyobb ketrec kell neki, mint a hörcsögnek.
ha annyira játszóteret akarsz a hörcsögnek, akkor törpehörcsögöt vegyél, mert azoknak gyártják az alagutakat. csak ketrecben tartsd, mert a zárt "hörcsögpaloták" nem szellőznek elég jól.
Nálunk most tervben van két tengerimalac (karácsonyi "ajándék" címén két perui vagy abesszin), régóta szemezgetek a kisemlősökkel, rágcsálókkal, de a szüleim eddig nem igazán díjazták az ötletet. Én is gondolkodtam a szíriai aranyhörcsögön, vagy a dzsungáriai törpehörin, és meg nem tudom mondani, miért döntöttem végülis a cocák mellett. Talán azért, mert nagyobb felületen simizhetők:D A hörik tényleg játékosabbak, pörgősebbek, a malik nyugisabbak, nem lehet velük úgy játszani, ők néha félősek, visszahúzódóbbak. Alaposan gondold át, ki illene hozzád:
-mekkora helyed van? A tengerimalacoknak nagyobb, minimum 100x50-es ketrec kell.
-egy vagy több állatot szeretnél? A cocik csak legalább egy társukkal együtt, a hörcsögök csak egyedül trathatók.
-mikor érsz rá foglalkozni az állatoddal? A malacok nappali, a hörcsögök éjszakai állatok, inkább este aktívak.
-mit bír a pénztárcád? Némi különbség azért van a malik és a hörik tartásával járó költségek között (alapvetően a malik lennének drágábbak, bár, ha egy komplett játszóteret vesz az ember a hörcsögének, akkor mégsem).
-mit szeretnél csinálni az új családtaggal/családtagokkal? A tengerimalacokat többet lehet "nyúzni", simogatni, jobban megmaradnak kézben, a hörikről (főleg a törpehörikről) azt hallottam, hogy ez szinte lehetetlen küldetés bizonyos esetekben. A hörcsögöknek adhatsz mindenféle játékot, a malik esetében jelentősen korlátozottabbak a lehetőségek, mókuskereket tilos venni nekik, a többi "hörcsögjátékot" pedig, ha tudnák sem használnák.
Valamint, nálam még az is szempont volt, hogy a cocák tovább élnek, a hörik élettartama sajnos rövidebb.
Őszintén, nő létemre a gyerekek összes rágcsálójából a patkányokat szerettem a legjobban. Értelmesek, vidámak, a lányok nem büdösek (a fiúk a hústól igen). Egyetlen hátrányuk, hogy 2-3 évig bírják, aztán temetés...eléggé megviselt. Egyébként még mikor elutaztunk, akkor sem volt velük gond, otthon elvannak egy elég nagy ketrecben, kajával, itatóval.
És jönnek utánad, meg elvannak a nyakadban, zsebedben. Megismernek. Baromi kiváncsiak...nagyon tudom ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!