Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Verekszik a 2 törpehörcsögöm...

Verekszik a 2 törpehörcsögöm (fiú és lány). Mit csináljak velük? Amikor észreveszem, hogy "sípolnak" odamegyek és szédszedem őket. De pár perc múlva újra kezdik.

Figyelt kérdés
2009. nov. 5. 08:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szedd szét őket! A hörcsögök nem társas lények, a természetben sem élnek együtt, csak párzáskor találkoznak.

Én sem akartam ezt tudomásul venni, aztán egyszer arra értünk haza, hogy csupa vér volt minden. Az egyik félig megette a másikat. Hidd el, nem jó nekik, hogy együtt vannak.

2009. nov. 5. 09:10
 2/4 Salx Narval ***** válasza:
Szerintem az a gond, hogy a fiú párosodna,de a lány nem.Neked kell kitapasztalnod, hogy az állataid milyen természetűek,tarthatóak e együtt.Nálam jól elvolt a fiú a lánnyal és a kölykökkel is.Az ismerősömnél a lány bántotta a hímet.Szóval minden höri más-más vérmérsékletű és ezt még a körülmények is befolyásolják.Válaszd szét őket és később próbáld meg újra, ha akkor is verik egymást akkor végleg külön kell tartani őket.De azért győződj meg róla, hogy komoly e a harc, vagy csak nyafognak.Az enyém akkor is visít,ha elsőre nem engedem el a spenótlevelet amivel etetem.Múltkor a hátára esett a puha forgácsban és elsőre nem sikerült felállnia,úgy ciripelt mint ha ölnék.Azért írtam le ezeket,hogy nem biztos ,hogy valós a veszély.Alaposan meg kell figyelni,mi is történik.
2009. nov. 5. 09:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Vedd szét őket, nagyon sűrgősen, mert lehet később csak 1 hörcsögöd marad.

Amúgy az ok sok minden lehet, valószínű az lehet hogy a nőstény nem akar párosodni, vagy éppen terhes.. de még azt sem venném kizártnak hogy félre nézted (vagy valaki más akitől kaptad) és a lány fiú, vagy fordítva..

2009. nov. 8. 13:33
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig minden választ, de én tanácsolnék valamit, mielőtt gyorsan szétválasztod őket. Az én dzsungijaim társas lények, akárki akármit mond. Amikor hoztam a 3 hónapos kisfiút a nőstényemhez, akkor a nőstény csúnyán kergette, támadta, bántotta. Én meg gondoltam egyet, két külön ketrecbe tettem őket, de egymás mellé tettem a két ketrecet, hogy érezzék egymás szagát. Az egymás mellé teljesen egymás mellé értendő, nem volt távolság közöttük, csak a rács.

2-3 hét múlva a nőstény örömmel fogadta a fiút, és azóta is jól elvannak, immár kb 4-5 hónapja. Szerintem ezt próbáld ki, és ha ezután is bántják egymást, akkor tedd külön őket, mert akkor tényleg megölhetik egymást.

Sok sikert!

2009. nov. 8. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!