Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A nyuszim ehet ilyeneket?

A nyuszim ehet ilyeneket?

Figyelt kérdés
arra lennék kíváncsi, hogy a nyuszóm ehet-e sok füvet, vizeset, mert azt mondták attól felfúvódik. illetve ehet-e szilvát, és szárított kenyeret/kalácsot? ti mit szoktatok adni nekik még?:)) előre is köszönöm.:))

2013. szept. 15. 21:55
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, de elég nehéz, mert kb majdnem mindenki mást ír...:D szval nem tudom mit tegyek tényleg.
2013. szept. 17. 21:58
 12/35 anonim ***** válasza:
A lényeg, hogy adj neki szénát meg friss vizet korlátlan mennyiségben, ill napi 2 teáskanál tápot. Ezen kívül nasinak kaphat zöldséget és nagyon ritkán, nagyon kevés gyümölcsöt. Kenyér, kétszersült, kalács, joghurtos mézes drops és egyéb marhaság tilos, mert felborítja az emésztését.
2013. szept. 17. 22:47
 13/35 anonim ***** válasza:
88%

Nézz utána rendes tenyésztők oldalán. Látni fogod, hogy ilyesmiket nem adhatsz neki.

Világosan leírják, hogy mi az ami jó nekik és mi az ami nem.

Pl.:

[link]

[link]

Kenyérfélék minden esetben tilosak amúgy! És csonthéjas gyümölcsöket tényleg nem eheti és a vizes fű is árt neki. Érdemes utánaolvasni a dolgoknak, mielőtt egy életért felelősséget vállal az ember.

A nyusziknak nagyon érzékeny a gyomruk, a legtöbb nyuszi a helyzeten táplálás miatt pusztul el!

2013. szept. 18. 22:40
 14/35 anonim ***** válasza:
0%
Adhatsz neki nyugottan kétszersültet és gyüölcsöt is. Az én nyuszim naponta kap gyümölcsöt, zöldséget és semmi baja.
2013. szept. 19. 19:37
 15/35 anonim ***** válasza:
84%

Attól, mert a tiédnek még nincs tőle baja, nincs kizárva, hogy lesz...

Nem kaphat kétszersültet és ezt bárki megmondja, aki kicsit is ért a nyulak emésztéséhez.

2013. szept. 19. 19:39
 16/35 anonim ***** válasza:
0%
Az én nyuszim tenyésztőtől van! Nem egy sima állatkereskedésből... Nekem a tenyésztő mondta h kaphat kétszersültet!!
2013. szept. 21. 11:14
 17/35 anonim ***** válasza:
Hát az is jó kis tenyésztő lehet...kérdezz meg inkább egy állatorvost.
2013. szept. 21. 12:28
 18/35 anonim válasza:

[link]

Tessék, ezt nyálazd át rendesen.

Kenyeret, kenyérfélét sehogy- szárítva sem!

Füvet fonnyasztva, de leginkább szárítva kaphat.

Zöldséget, gyümölcsöt , zöldet csak 3 hónapos kora után, addig ugyanis nincs rendesen felkészülve az emésztőrendszere ( pl. kisbabát sem etetsz étcsokival ugye).

Ami mindig legyen előtte: széna, minden mennyiségben, mindig tudjon enni, víz!

Korlátozottan kaphat ( napi 1- 1,5 evőkanál) magas rosttartalmú táp

3 hónapos kor után kevéske zöldség, gyümölcs.

Bármilyen édesség, emberi táplálék, tejtermék szigorúan tilos!

2013. szept. 26. 12:53
 19/35 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó válaszoló! Tisztában vagyok vele hogy a zöldségeket,gyümölcsöket csak 3 hónapos korától kaphat! Azt is tudom hogy mennyi tápot kaphat! Kétszersültet is kaphat. Amúgy az én nyulamnak semmi baja!
2013. szept. 26. 20:35
 20/35 anonim ***** válasza:
0%
Másik válaszoló! Ne kritizáld a tenésztőt!
2013. szept. 26. 20:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!