Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A nyuszim nem akarja használln...

A nyuszim nem akarja használlni a wc-jét. Hogyan szoktassam rá másképp?

Figyelt kérdés

kezd egy kicsit elcsüggeszteni az hogy nem pisil a wcjébe! Eleinte kint a szőnyegre, kárpitra nempisilt, mostmár oda is hullajtja a kakikat, meg felugrik a garniturára es szabályszerüen odapiszkol!!!! Szerencse, hogy bőr....az előbb az ölemben volt, es rám nyomta a pisit! nem értem, miért nem pisil a wcbe, pedig már odarakom a kakikat, a pisis szalvétát...... megint azt sem akarom, hogy be legyen zárva mindig, mert szüksége van szaladgálásra....de így sem lehet naponta töbször törölök utána, csinálok körülötte, és akkor sem jó.....

Mit tehetnék?

2013. szept. 15. 21:22
1 2
 11/14 anonim válasza:

Szia!

Én így neveltem szobatisztaságra a drágát, persze még nem tökéletes minden de nincs nálam túl régóta:

- ketrecben nincs forgács, csak a sarokban a nyuszi vécében van pellet. Mivel szeret valamire rápisilni, a csupasz műanyagra nem fog így kénytelen lesz a vécébe járni.

- egy időben rászokott, hogy a szobámba a sarokba bogyózik. Ha megláttam, mindig megmutattam neki a bogyókat, határozott hangnemben mondtam neki, hogy Nem! vagy Nem szabad!, esetleg tapsoltam is egy nagyot, és visszazártam a ketrecbe 10-15 percre. Ha megint odabogyózott megint visszazártam. És szép lassan le is szokott róla.

- nekem feljár az ágyamra, sajnos erről letiltani sem tudtam, egy párszor bele is pisilt, a koreográfia ugyanaz volt mint a sarokba kakilásnál. 3 hete már nem is pisilt be, és elvétve elszór 2-3 bogyócskát de azért mert egyszerűen annyira ragaszkodik hozzám, annyira szeret, hogy mindig ott van ahol én, és nem megy vissza a ketrecbe, mert mindig ott van ahol én. Ezért ha már tudom, hogy régóta van kint, akkor elsétálok vele a folyosóra ( ahol a ketrece van, és megvárom míg végez. Viccesen hangzik, de így elkerülhető a bekakilás :D ha csak a szobában van, konyhában visszamegy magától, valamiért csak az ágyról nem megy le.

- a legfontosabb, hogy nagyon határozott légy mindig ugyanavval a hangsúllyal, vagy tapsolással büntesd meg és mindig zárd vissza mert " Jaj most nem büntetem meg mert olyan cuki"- össze fogja zavarni, nálam barátom volt, hogy ő most nm szeretné megbüntetni én meg lekiabáltam, hogy de bizony megfogod :D

- ha idegenek jönnek hozzánk, pl. egy barátnőm feljött aki egyébként igen erős szagú ( nem büdös csak erős szaga van), akkor a lábához pisilt és bogyózott, de csak legelőször, azóta járt fent többször ez a barátnőm és nincs baj.

2013. szept. 26. 13:02
 12/14 A kérdező kommentje:
hat már kb egy hete szobatiszta :D Miota leírtam a kérdést, rá két napra az lett :) Nagyon orulok, énis a tapsolást választottam, ha rosszat csinál, vagy hangosan rákiabállok :D Nagyon szeret rosszalkodni, mindent rág, kóstolgat, de remélem leszokik majd :D Az ágyamra nem mászik, mert még nem próbálta, nemis hagyom neki :D Egyszer ráutottem a popójára is, de fel sem vette :D Nemakarom bántani, inkább eklzavarom tapsolással, szegény akkor megijed :D De jó, már megbízható egyenlore, még a konyhában és a furdoben nem volt, nemis szeretném, mert sok a lyuk, és ottis megjelolné a teruletet :D De amúgy már mindenhol szaladgáll :D
2013. szept. 26. 21:51
 13/14 anonim ***** válasza:
a popsicsapást én is próbálta megy párszor de lepergett róla :D a ketrecrázásnál volt ez, a fenekének az eltolást jobban bevált nála, ütéstől csak agresszív lesz de nem tanulja meg hogy azt nem szabad :)
2013. szept. 26. 23:59
 14/14 A kérdező kommentje:
hehe ráuszítom valakire :D :D :D :D
2013. szept. 27. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!