Szerintetek a nyuszi nagyon büdös?
És ha kint van akkor ha kedve támad akkor elengedi magát és lepisil?
Nagyon szeretnék tartani de ha büdös...
te is büdös vagy ha nem fürdesz és ha nem húzod le a wc-t magad után, maga a nyuszi nem büdös én imádom az illatát de ha nem takarítod rendesen a wc-jét és nem pelletet használsz akkor igen büdös lesz bent, az ivartalanítás ezt megoldja, a bogyók van amikor igen van amikor nem, étrendtől függ, mert alapból csak széna van benne nagyobb mennyiségben, de ha nem eszi rendesen akkor az a kakin is meglátszik..
ha nem tanítod szobatisztaságra akkor össze vissza fog kint is pisilni, erre megint az ivartalanítás ami megoldás hiszen ők a vizelettel jelölnek, ahol nekik nem tetsző szag van akkor odapisil és kakil hogy az akkor is az enyém, régebben nálunk rengeteg baleset volt de tettünk az előszobába is neki wc-t azóta kevesebbszer van, de ez mind nyuszifüggő és tőled függő tényező, nem lehet előre megmondani hogy tiéd ilyen az övé meg olyan lesz ivaros korára ..
Egyáltalán nem büdös a nyuszi és nagyon könnyen szobatisztaságra nevelhető :)
Ahogy fentebb is írták a titka, hogy a ketrec ne legyen beszórva semmivel! Nagyon jól elvannak a sima műanyagon is, de télen azért legyen kis valamijük amire ráfeküdhetnek ( az enyémnek saját párnája van, de van aki kis törölközőt rak be). Az egyik sarokba rakj nyuszi wc-t ( kb. 800 Ft) abba pedig pelletet, amit lehet kapni állatkereskedésben, vagy Obiban télen 15 kilósat lényegesen olcsóbban.
Nyugodj meg, a nyuszi nem fog lepisilni. Kis korban persze lehet, hogy lesz baleset 1-1 bogyó esetleg le is pisil talán ha régóta van kézben, vagy megijed, de e minden kisállatnál így van, én például ahányszor kiskutyát fogtam a kezembe annyiszor pisilt le.
Maga a nyuszi ha rendesen van takarítva ( és készülj fel, nagyon oda kell figyelni a tisztaságra! Wc-jét naponta, 2 naponta ildomos kitakarítani, ketrecét én 3-4 naponta teljesen átsikálom, kifertőtlenítem). Az én nyuszikám egyébként nagyon jó illatú, még a kis tappancsai is, egyáltalán nem vizelet szagúak, a bogyóinak pedig egyáltalán nincs szaga.
Nagyon nagy felelősség a nyúltartás sokkal több figyelmet igényel mint pl. egy cica. A kezdetek anyagilag is megviselhetnek, nekem a kezdés 25.000 Ft-ba fájt. Nyuszit csak tenyésztőtől vegyél, állatkereskedésben, piacon lehet hogy össze-vissza keresztezett,génhibás esetleg nem is törpenyulat fogsz kapni. Persze tenyészetben jóval drágább de inkább 3000 forinttal több legyen mint két hetente vigyem állatorvoshoz vágatni a fogát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!