Szerinteetek milyen tenyésztőnél vásároljak törpenyulat?
Én tőle vettem a nyuszimat lassan 1 hónapja, nagyon meg voltam vele elégedve, készségesen válaszolt, szüleit, tesóit láthattam, kaptam származási lapot és tápot abból, amiből evett, szóval abszolút jó a tapasztalatom vele :)
Akikről hallottam, hogy jók:
Hunny-Bunny hobbitenyészet
Jolly Jumper tenyészet
Nekem a Sunny Bunny klein rex tenyészetből van nyuszim, csak ajánlani tudom :)
Andrea nem tart sok nyuszit, épp ezért sokat tud foglalkozni velük és a kicsikkel. A nyuszi kézhez szoktatott, több ingerhez és mindenféle ennivalóhoz szoktatott (nem válogatós), származási lappal ellátott, regisztrált, oltott, féregtelenített. Fültetoválása nem volt, de azt az állatorvosok többsége megcsinálja a törzskönyvi szám alapján, úgyis az a lényeg. Azóta is tartjuk a kapcsolatot, szoktam neki képeket küldeni, és ő is érdeklődik. Nagyon jó helyen vannak tartva a nyuszik, és ki is szokta engedni őket a kertbe. A gyerekei is foglalkoznak a nyuszikkal.
A klein rex nyuszi egy picit nagyobb, mint ezek a nagyon törpésített nyulak, de jobb idegrendszerű és egészséges fajta. Az is volt a tenyészcél, hogy egy szociálisabb, barátságosabb, ideális hobbinyuszit hozzanak létre. Álló fülú, a bundája hihetetlen finom tapintású, bársonyra emlékeztető, rövid és dús. A fedő- és az aljszőrzet egyforma hosszú, olyan, mintha egy nyírógéppel lett volna megnyírva a nyuszi, nagyon különleges és puha. De ő is vedlik, én Furminatorral fésülöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!