Aranyhörcsögnek csincsillahomok?
Szia!
Nem tudom, hogy árt -e neki. (Bár szerintem nem). Viszont ne csincsillahomokot vegyél, mert az borzasztóan apró szemű, és nagyon porol. Nem győzöl majd takarítani utána. Szerintem szerezz valahonnan sima homokot, és egy aprólyukú szitán/ szűrőn szitáld át, így a nagyobb, durvább szemek fennmaradnak, viszont mégsem lesz minden teli azzal a finom szemű porral.
Szia!
Ha szeret ásni nyugodtan vehetsz neki csincsillahomokot, ám azt tudd, hogy ez nagyon drága! 1500-2000 Ft körül van litere. Ennek a homoknak az a lényege, hogy nincs benne kvarc, ami a csincsilla érzékeny bőrét megsértené, éppen ezért is ilyen drága.
A szíriai aranyhörcsög a szavannás, sivatagi környezetből származik, ahol föld is homok is van bőven. Járataikat 1-2 méteres mélységben építik, hihetetlen járatrendszereik lehetnek.
Nem igazán tudom, hogy mi a jobb a föld, vagy a homok, vagy ezek keveréke, a lényeg, hogy a hörcsög élvezze. Én búzát ültettem nekik kis műanyag tálkában, abban imádnak kaparászni.
Szíriai aranyhörcsögöket tenyésztek. :)
Remélem tudtam valamennyit segíteni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!