Hány darab tengerimalac szükséges a tenyésztéshez?
Sziasztok!
Kérlek írjátok le,hogy hány hím és hány nőstény tengerimalac kell a tengerimalac tenyésztéshez.
Miért akarod őket tenyészteni? Ahogy én látom, szegényekből inkább túlszaporulat van.
Egyébként meg fontos a minél nagyobb genetikai sokszínűség, tehát lehetőleg mindegyik malac máshonnan származzon.
Mindenképp kettővel kezdd! Így ki tudod számolni mennyi pénzt kell havonta előteremtened a működésre, és a legszebb lányokat megtartva tudsz egy saját állományt létrehozni. Ha kell vehetsz később 1-1 fiút, de ne össze-vissza, hanem olyat aki az allomanyod hibáit kijavítja.
Nyereségre ne szamits, viszont arra, hogy negyediket egy betegséget, és az összes állatoddal orvoshoz kell járnod, arra igen!
A koltsegeken kívül a helyet is nézd meg. Legyen elég ketreced a hiszitve szülőnek, a betegnek, a visszahozott allatokhoz karanténra.
És persze időd takaritani, füvet szedni, kézhez szoktatni, allatorvoshoz rohangaszni, betegeket gyogykezelni, hirdetni,vevőkkel beszélgetni.
A tenyésztéshez, nem kell párban tarnani a malacokat. Ha a kan és a koca folyton együtt vannak, a kocának nem lesz ideje pihenni. Ugyanis szülés után egyből tüzelni kezd.
Elsőre vegyél egy párt és két ketrecet. Ha láthatóan vemhes a koca a kan mehet külön ketrecbe.
Ha párosával tartod őket, nem tudod mikorra várhatók a kicsik, és a szaporodást se tudod kontrollálni.
Régen én is tenyésztettem malacokat, ha van még kérdésed írj privátot.
2 lánnyal kezdjed.
De csak álomszépet vegyél meg, és csak kirobbanó formában fedeztesd.
És persze egy ilyen kérdés kiírásánál sokkal alaposabban készülj fel. Olvass el mindent, járj el kiállításra, látogass meg 4-5 jó nevű tenyésztőt, mérd fel a piacot, készíts számításokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!