Hogyan vegyem rá a szüleimet?
Nekünk is vannak rendszeresen kis hörcsögeink, és szülés után mi is csak a hímet válasszuk le tőle. Általában már pár nappal hamarabb, mielőtt szülne. Szülés után pedig jó pár napig nem igazán nyúlkálunk a hörikhez, mivel az anya is megeheti a kicsijeit ha őket veszélyben érzi.
Másik ami fontos, hogy beltenyészet soha ne jöjjön létre, mert akkor azt a születendő alom fogja megsínyleni :(
Hiába volt tengerimalac tenyészeted szerintem ez nem így megy. Várhatnál pár évet amíg nagyobb leszel és jobban átgondolod a dolgokat.
Nekem is születésem óta volt kutyám, annak rendszeresen kölykei, de mikor megkaptam a tk-s kutyust nem vágtam bele rögtönk mert 9 évesen még nem voltam hozzá elég érett. Most 13 vagyok és úgy gondolom bevállalok egy almot, ha sikeres lesz folytatom.
Hörcsim is volt, de sajnos alig találtunk a kicsiknek gazdit. Jól meg kell gondolni, kell rá anyagi keret, kell tudd hogy melyik hörcsögöket rakhatod össze.
Szerintem ehhez még túl fiatal vagy, hallgass a szüleidre és max próbáld meg pár év múlva.
Ha amellett, hogy a szüleidnek tartozása van az állatorvos felé, te még tenyészteni akarsz állatokat, akkor valószínűleg még nem vagy elég érett ahhoz, hogy megértsd milyen anyagi nehézségekkel jár az állatok tartása (és maga az élet). Legyél inkább türelmes. Az évek úgyis hamar szállnak. Ha idősebb leszel, és lesz saját kereseted, majd azt csinálhatsz, amit szeretnél; és valószínűleg könnyebb lesz az idősebb tenyésztők tiszteletét is kivívnod.
(És ha, amit írtam, azt képes vagy megérteni, előtérbe helyezni a családod jólétét, a saját vágyaid helyett, akkor már nem is akarod a szüleidet meggyőzni erről az ötletedről, még akkor se, ha egyébként támogatnának benne. És akkor már jó úton jársz a felelősségteljes élet felé, ami végül akár a tenyésztéshez vagy más céljaid megvalósulásához vezethet. Addig is tanulj sokat, értsd meg a genetikát, beszélgess tenyésztőkkel és állattartókkal, szívd magadba az információkat, hogy felkészült legyél a jövőre! És tanulj nyelveket, mert a felelősségteljes hörcsögtenyésztéshez szükséges irodalom magyarul még nem jelent meg.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!