Vettem egy hörit de nagyon vad, hogyan lehet megszelídíteni?
Én is nemrégen vettem egy fiatal aranyhörcsögöt a díszállatkereskedésben. Az enyém másfél hét alatt megszelídült!
Az a lényeg, hogy amikor még friss neki a környezet, pár napig nem szabad zaklatni, max. csak megsimogatod a hátát, beraksz neki enni, beszélsz hozzá.
Az érkezése után pár nap elteltével el lehet kezdeni a szelídítést.
Én úgy is csináltam, hogy amikor éppen a házikójában volt, akkor a házikójával együtt kitettem az ágyra! Leemeltem a házikó tetejét és az ágyon szelídítettem, könnyebben meg is lehet fogni és kint egyáltalán nem is harap (bár az enyém még a kezdetek kezdetén se harapott, csak félt, ugrabugrált).
Gyakran kell FINOM nassolnivalóval kínálni kézből, ez alapvető dolog a szelídítésnél. Finomság neki pl.: dió, trappista sajt, háztartási keksz, szotyi mag, túróstészta, túró, keményre főtt tojás, főtt borsó, dinnye...stb.
Mi már ott tartunk hogy a kezembe volt a kis höri és a szobából kimentünk a konyhába ahol kapott tőlem kaját és a kezemben ette meg anélkül hogy le akart volna ugrani, teljesen megmarad a kézben.
De én minden nap benyúlok hozzá többször és beszélek is hozzá, simogatom, meg is van az eredménye.
Több mint 2 hete nálam van, és már ha meghallja hogy szólok neki már jön is oda hozzám, mert tudja hogy kaját kap.
Még annyi, hogy a hörcsög attól is függ hogy milyen hamar szelídül meg, hogy mennyi idős. A fiatal 4-6 hetes hörik hamarabb megszelídíthetőek.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!