Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Vettem egy hörit de nagyon...

Vettem egy hörit de nagyon vad, hogyan lehet megszelídíteni?

Figyelt kérdés
Vettem egy aranyhörcsögöt a kisállat kereskedésben de nem tudom megfogni mert megharap és cincog amint felé nyúlok. Hogyan tudnám megszelídíteni?

2013. aug. 3. 10:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát a boltban kelet volna megnezned hogy harapos e...:) De van egy ötletem : ha hajlandó vagy türelemesen megismerni őket, akkor válaszként megengedik, hogy dédelgesd és simogasd őket. Ha beszélsz hozzá, amikor ébren van, de közben nem nyúlsz hozzá, hozzá fog szokni a jelenlétedhez. Ezután beteheted a ketrecbe a kezed, amelyben fogsz egy kis darab friss zöldséget. Emeld fel a tenyered, a zöldség legyen rajta! Hagyd, hogy akkor vegye el, amikor fel van rá készülve! Hagyd, hogy elvegye, és végigmenjen a kezeden, de ne próbáld felemelni! Ismételd meg ezt a folyamatot legalább egy héten át, utána pedig lassan, sietség nélkül próbáld meg dédelgetni! Készíts elő több kis darab ételt, hogy megjutalmazd nyugodt magatartásáért! Ezáltal megértetheted vele, hogy te nem egy ragadozó vagy, hanem finomságokat viszel neki. Egy agresszív hörcsög szelídítése sok időt vesz igénybe, ezért próbáld humorosan felfogni! A hörcsög a saját tempójában fog tanulni. Hónapokig eltarthat a pár percig tartó, jutalommal járó szelídítés. ...:)
2013. aug. 3. 10:28
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a választ, ezzel nagyon sokat segítettél, így fogok cselekedni..
2013. aug. 3. 10:38
 3/5 anonim ***** válasza:
szia.rakj a tenyeredbe kaját és várd meg amíg belemászik.beszélj hozzá sokat.egy idő után megszokja a jelenlétedet.először még csak simogasd.ne fentről nyúlj be hanem oldalról.mikor eszik a kezedből simogasd.sok szerencsét!!!!
2013. aug. 3. 13:10
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is nemrégen vettem egy fiatal aranyhörcsögöt a díszállatkereskedésben. Az enyém másfél hét alatt megszelídült!

Az a lényeg, hogy amikor még friss neki a környezet, pár napig nem szabad zaklatni, max. csak megsimogatod a hátát, beraksz neki enni, beszélsz hozzá.

Az érkezése után pár nap elteltével el lehet kezdeni a szelídítést.

Én úgy is csináltam, hogy amikor éppen a házikójában volt, akkor a házikójával együtt kitettem az ágyra! Leemeltem a házikó tetejét és az ágyon szelídítettem, könnyebben meg is lehet fogni és kint egyáltalán nem is harap (bár az enyém még a kezdetek kezdetén se harapott, csak félt, ugrabugrált).

Gyakran kell FINOM nassolnivalóval kínálni kézből, ez alapvető dolog a szelídítésnél. Finomság neki pl.: dió, trappista sajt, háztartási keksz, szotyi mag, túróstészta, túró, keményre főtt tojás, főtt borsó, dinnye...stb.

Mi már ott tartunk hogy a kezembe volt a kis höri és a szobából kimentünk a konyhába ahol kapott tőlem kaját és a kezemben ette meg anélkül hogy le akart volna ugrani, teljesen megmarad a kézben.

De én minden nap benyúlok hozzá többször és beszélek is hozzá, simogatom, meg is van az eredménye.

Több mint 2 hete nálam van, és már ha meghallja hogy szólok neki már jön is oda hozzám, mert tudja hogy kaját kap.

Még annyi, hogy a hörcsög attól is függ hogy milyen hamar szelídül meg, hogy mennyi idős. A fiatal 4-6 hetes hörik hamarabb megszelídíthetőek.

Remélem tudtam segíteni.

2013. aug. 3. 16:03
 5/5 anonim ***** válasza:
add oda a macskának
2016. jan. 24. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!