Arany hörcsög problémák HELP!?
WC-papír gurigát akarok neki berakni de sajnos olyanom van hogy van rajta egy kék felirat, az nagy baj ha rajta van?
Fiú és egy lány van nekem, eleinte veszekednek? EZ NAGY BAJ?
Hogy szoktassam rá az autómata itatóra?
Mit tegyek hogy szeressen:)?
1. Kifejlett aranyhörcsögnek kicsi a wc papír guriga, nem fér bele, inkább csőrendszer kell nekik, aminek megfelelő nagyságú az átmérője.
2. Mégis hogy gondoltad hogy együtt tartasz 2 hörcsögöt, ráadásul fiút és lányt??? Szaporodni fognak, NEM SZABAD! Ráadásul a hörcsög egyedül érzi jól magát, egyedül kell tartani őket, 1 ketrecben 1 hörcsög!! Szerezz be az egyiknek egy másik ketrecet sürgősen, ha nem akarod hogy baj legyen, ki is nyírhatják egymást, nem tűrik meg egymást, csak a párzás időszakában akkor és nem tovább, de nem kéne szaporítanod őket, mert akkor aztán mi lesz???
3. Ha kapnak elegendő lédús gyümölcsöt, az aranyhörcsög nem fog inni az itatóból, tapasztalat!!
4. Mit tegyél, hogy szeressen? Először is tedd őket külön ketrecbe azonnal! Aztán pedig egyszer az egyiket, aztán meg a másikat szeresd külön-külön! Néha lepd meg finom falatokkal, amit kézből kínálj oda elé, hogy tudja tőled kapja. Pl. diót, trappista sajtot, háztartási kekszet adj, ezek a kedvenceik közé tartoznak. Ebben a nagy melegben értékelni fogják ha dinnyével is megkínálod őket, abban sok a folyadék és finom is.
Beszélj hozzájuk gyakran, kedvesen, miközben simogatod a hátukat. Minden nap tedd le őket szabadon a lakásban szaladni, értékelni fogják, de vigyázz rájuk és külön-külön rakd le őket. Ne engedd őket össze semmi esetre se!!
utolsó:
miért szeretné, ha a legalapabb tartási körülménynek baszott utánanézni?
hörcsögöt egyedül tartunk, mert vagy vérengzés, vagy felelőtlen szaporítás lesz a vége.
az tök8, hogy fiú+lány van együtt mert a szaporulatból kb annyi lesz, hogy megölik egymást még párzás előtt vagy a szaporulatot zabálják fel a folytonos stressz miatt...
egyébként én se szeretnélek a hörcsögeid helyében hiszen még az alapvető tartási körülményeket se ismered...
Az természetes, hogy díszállatkereskedésben sok hörcsögöt látsz egy terráriumban tartva! Ez azért van, mert nincs hely rájuk, mindenütt így van, mert másként nem tudják ott ezt megoldani! De ezt nem kellene a gazdinak is követni, pont az a lényeg, hogy egy hörit 1 ketrecben tartunk, mert kinyírhatják egymást még akkor is, ha látszólag úgy tűnik jól megvannak. Egy teljesen váratlan pillanatban bekövetkezhet a baj!! Még akkor is ha épp ott vagy a közelükben!
Amikor én még nem értettem hozzájuk, a saját bőrömön tapasztaltam, azóta se tartok két hörit együtt, még a tesókat se szabad! Együtt addig lehetnek amíg el nem érik a 3-4 hetes kort, addig még nem veszélyesek egymásra túlzottan, de utána már nem szabad őket együtt tartani!!
Szedd őket két külön ketrecbe és úgy "nyald ki a seggüket", akkor teszel nekik jót, ha megfogadod a tanácsomat és lehetőleg egy hörcsögnek minimum 70X45 cm-es ketrec kell, ez a legkevesebb és a mókuskerék átmérője legalább 19-20 cm-es átmérőjű lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!