Mit eszik egy vombat?
A nagy melegre való tekintettel nyitva hagytuk szellőzni a teraszajtót, és arra lettem figyelmes hogy valami mászkál.
Egy vombat beszökött hozzánk. nagyon édes, szeretném megtartani csak nem tudom mit eszik. valaki le tudná írni nekem?
Ma az egész világon mindössze tizenkét állatkertben láthatnak vombatokat azok, akik Ausztráliába nem jutnak el. E kertek közül is csak négy van Európában, az egyik Budapest. A tizenkét állatkertben összesen csupán 22 vombat él, közülük 14 egyed a budapestiekhez hasonló csupaszorrú vombat. Mindez azt jelenti, hogy a vombat nagyjából olyan ritka látványossága az állatkerteknek, mint az óriáspanda, hiszen utóbbit a Kínai Népköztársaság területén kívül ez idő szerint szintén 12 állatkertben mutatják csak be. Még ritkább, hogy a vombatok szaporodjanak is. Az európai szaporulat száz év alatt összesen csak 10 kölyök volt!
Szóval hozzátok biztos nem vombat tévedt be.
megint első vagyok
mutatsz képet arról a vombatról? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!