Mennyi a hörcsög átlag életkora?
A kérdés elég tág.Hörcsögfajonként változik,de sok múlik a tartáson is.
-Ingerszegény környezetben gyorsabban kimúlnak,
-míg "EU kompatibilis" környezetben (maradjunk a kiegyensúlyozottnál) az életkoruk kitolódhat.
Az elfogyasztott takarmányon is sok múlik.
-Ha csak száraz,boltokban vásárolt élelmet kap,előbb-utóbb gyomor és bélbajban fog kimúlni.
-A változatos étrend az,amit szeretnek.Friss zöldség,gyümölcs,szárazzal keverve.
-A rendszeres tisztán tartás sem utolsó szempont,mert könnyen megtelepedhetnek az élősködők.
-Tévhit,hogy a hörcsögök nem isznak,csak a táplálékból nyert folyadékot hasznosítják.Ezt felejtsétek el.
Boltokban kapható pár ml-s itatók nagyon jól alkalmazhatóak.2-3 naponta cseréljük a vizet,melegebb lakásban naponta.
Nekem volt szerencsém 6 pici jószágot felnevelnem.
A Dzsungáriai törpehörik 1-másfél,ritkán két évig élnek,a gyors anyagcseréjük miatt.
Nekem alig 2 évig volt társam egy ilyen...
Az aranyhörcsög-ebből volt négy-egyenként 2-3-5,de a legelső hörcsögöm 6! évig volt velünk.Utóbbival törődtem a legtöbbet,még gyerekkoromban.
A Roborovszki törpehörcsögöm 1 év 3 hónapig élt.
Ő nagyon agresszív volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!