Degú!? (többi lent)
A degúmnak vettem szénát és csak keveset raktam be neki és eszegette , forgács helyére rakjak szénát vagy nem kell?
meg vettem neki fürdő homokot az mennyire jó neki? valakinek van abba tapasztalata hogy jó e? (a szénára rá ment és rázta a fenekét, azt miért csinálhatta?)
ne tegyél forgács helyére szénát, mert azt az ennivalójuk, nem az almuk, amibe belepisilnek. sőt, jobb, hogyha egy külön tartóba rakod, én pl. egy cserépedénybe tettem nekik, mert akkor kevésbé szóródik szét, frissebb marad.
a homokfürdő jó nekik, mert rendben tartják vele a bundájukat, fényes lesz tőle, és az élősködők is így tűnnek el, emellett pedig szeretik is :)
A széna nem jó alomnak, kicsi a nedvszívó képessége. Viszont elengedhetetlen élelmiszer, mindig legyen előttük egy marékkal, mert enélkül akár 1 éven belül meghalhatnak!!
A deguk homokfürdővel tartják tisztán a bundájukat, jó nekik, de csak a csincsilla/degu fürdetőhomok. Se madárhomokot, se játszótérről behozott homokot nem szabad nekik adni! A játszótériben bacik vannak, belepisilnek a kutyák, stb. A madárhomokban pedig szokott lenni babapiskóta és a degukra mérdező anyagok, ha mondjuk belekóstolnak, nagyon megjárják!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!