Mit lehet termeszteni a nyulaknak?
répát karfiolt de ezeknek levelét is megeszi.
Akkor ott a sóska spenót cukorrépa de megeszik a konyhai növények kaparékát is. nekem volt nyulam az még a zsíroskenyeret is megette.
Én a táp mellé zabot adok a nyulaknak, 1/3 táp, 2/3 zab arányban. A zabnak sokkal jobb az élettani hatása, értékesíthetősége mint a kukoricának, laktató, a nyulak imádják és szerintem az ára sem olyan húzós (májusban vettem 30 kg-ot 2300 ft-ért és még van belőle, igaz most csak 6 nyulam van).
Emellett sok réti szénát, szárított/ fonnyasztott zöldet, lucernát kapnak. A legjobban a borsószénát szeretik, ha az van rá sem néznek a tápra. Kapnak még sággarépa gyökeret és fonnyasztott zöldjét, borsó héjat, káposztot, dinnye héjat, konyhai zöldség maradékokat, meg gyógynövényeket - de ezeket csak kis mennyiségben, csemegeként.
Télire takarmányrépát, takarmány káposztát és csalamádé kukoricát termesztünk.
Gyakorlatilag csak a tápot, a zabot és a jó minőségű réti szénát veszem, a többi megterem a kertben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!